26 °C Budapest
The hands of an elderly woman take out the last coins from the savings in a black wallet, the concept of poverty

A héten plusz pénz jön a nyugdíjasoknak: elképesztő, mennyit kap egy átlagos idős

2021. június 8. 09:02

Pénteken utalja a Magyar Államkincstár az évközi nyugdíjemelés összegét, így aki bankszámlára kapja a járandóságot, az már aznap megkapja az összeget. Aki postán kapja a nyugdíjat, annak még egy kicsit várnia kell. A nyugdíjak visszamenőlegesen emelkednek 0,6 százalékkal, ami egy átlagos nyugdíjból élőnek még 1000 forint pluszpénzt sem jelent havonta.

Pénteken utalják a folyószámlával rendelkező nyugdíjasoknak az évközi rendkívüli nyugdíjemelést - akinek a postás hordja a járandóságát, annak még várnia kell egy kicsit. Ők a szokásos időpontban kapják majd meg az összeget. 

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet alapján a 2021-es év első öt hónapjára visszamenőleg 0,6 százalékos nyugdíjemelést állapított meg, ezt egyösszegben kapják meg a jogosultak. Az év további részében pedig a 0,6 százalékkal emelt nyugdíj érkezik majd a számlákra, vagy a postával.

Ennyit kap egy átlagos nyugdíjas

A 0,6 százalékos emelés annyit jelent, hogy

aki az év elején kiszámított átlagnyugdíjat, 148 450 forintot kapja havonta, annak júniustól 890 forinttal emelkedik a járandósága. Nekik a visszamenőleges emelés egyszeri összege nagyjából 4500 forint.

Annak a nyugdíjasnak, akinek csak a minimális, 28 500 forintos összeg jár,

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

mindösszesen 171 forinttal fog emelkedni a járandósága. Emellé egyszeri 855 forintot is hozzácsapnak majd a visszamenőleges emelés miatt.

A nyugdíjemelésre azért volt szükség, mert a kormány 3 százalékos prognózisát jelentősen meghaladhatja az infláció. Az MNB előrejelzése szerint 2021-ben 3,9 - 4 százalékkal nőhetnek a fogyasztói árak. Így pedig az sem kizárt, hogy ősszel újabb korrekcióra lehet szükség.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?