21 °C Budapest

Ennyi nyugdíjat kap Nemere István, a közismert magyar író

2018. május 14. 16:30

700 könyvet hozott össze eddig Nemere István, az ismert magyar író. Most azt is elárulta, hogy mennyi a nyugdja. Előzetesen annyit, hogy nem sok.

37 ezer forint a nyugdíjam. Ez annyira kevés, hogy még nyugdíjsegélyt is kapok

- nyilatkozta a hvg.hu-nak Nemere István író, könyvgyár. Anyagi helyzetével kapcsolatban hozzátette, hogy háromszor vált el, egy tízéves Suzukival jár és az is a banké.

18 éves kora óta ír, eddig 700 könyve jelent meg magyar nyelven. Több kiadóval dolgozik, ugyanis egyetlen nem bírná a tempóját. Alapos munkastílusáról sokat elárul, hogy 

írtam egy Oszama bin Laden-életrajzot 4-5 nap alatt. Még nem volt vége a szeptembernek, amikor én már két könyvet kiadtam a 9/11 témában.

Mit lehet tenni?

Ez a példa is jól szemlélteti, hogy pusztán az állami nyugdíj sokszor nem elegendő a megélhetési költségekre, így nem kerülhető el a saját tartalékok felhalmozása.

Ezzel tisztában van a magyar állam is, nem véletlen, hogy adójóváírások formájában támogatja, illetve ösztönzi a nyugdíjcélú megtakarításokat. Ezek különböző formáiról már többször írtunk (legutóbb ittitt és itt). Részleteiben persze jelentős különbségek vannak a három megtakarítási forma között, abban azonban egyformák, hogy éves befizetéseink után kapunk adójóváírást, illetve a megtakarított összeget a nyugdíjba vonulást követően használhatjuk fel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Gondoljunk az egészségünkre is

Természetesen az sem árt, ha a későbbi betegségek esetére is megpróbáljuk bebiztosítani magunkat. Ma már számos szolgáltatásalapú egészségbiztosítás érhető el Magyarországon. Ezek a biztosítások úgy működnek, hogy betegség esetén a biztosító pénzén kereshetünk fel magánorvosokat és privát ellátókat. Ezek nagy előnye - szemben az állami egészségügyi ellátókkal -, hogy jellemzően nem kell heteket, hónapokat várni egy-egy vizsgálatra.

Egyelőre a magyarok többsége még nem rendelkezik ilyen biztosítással, pedig akár havonta néhány ezer vagy tízezer forintért is igénybe vehetőek ezek a szolgáltatások.

Borítókép forrása: MTI Fotó / Czimbal Gyula

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm