16 °C Budapest
Szomorú valóság: nyugdíjasházban nyomorog a legendás magyar erőművész

Szomorú valóság: nyugdíjasházban nyomorog a legendás magyar erőművész

2018. március 17. 16:00

Szerény körülmények között, egy 30 négyzetméteres nyugdíjasházban él Nick Árpád. Az erőművész nyugdíja mindössze 93 ezer forint.

Szerény körülmények között él Nick Árpád erőművész - árulta el az ATV Esti Frizbi című műsorában. Az erőemelő bajnok 2 éve egy kispesti nyugdíjasház 30 négyzetméteres lakásában lakik. Nick a műsorban elmesélte, hogy pályája csúcsán sok mindent megengedhetett magának, ám a megkeresett pénz nagy részét felélte, ezért jelenleg kénytelen meghúzni a nadrágszíjat.

Műsorvezetői kérdésre Nick azt is elárulta, hogy nyugdíja mindössze 93 ezer forint. Ettől függetlenül nem panaszkodott az erőember:

Ez nem egy sok pénz, de van, aki sokkal kevesebből él. De össze kell húzni azt a bizonyos nadrágszíjat"

 - mondta el Nick Árpád.

Nem ő az egyetlen

Egyáltalán nem Nick Árpád az egyetlen ismert személyiség, aki idősebb korában azzal szembesült, hogy igen alacsony nyugdíjra jogosult. A probléma természetesen az átlagembereket is érinti, és ha a jelenlegi tendencia folytatódik, akkor a jövőben egyre többen fognak azzal szembesülni, hogy aktív éveiket követően csak minimális állami nyugdíjra számíthatnak.

Az állami nyugdíjrendszer fenntarthatatlansága régóta ismert, ennek ellenére még mindig a munkavállalók mintegy fele nem tesz félre a nyugdíjas éveire - legalábbis ez derült ki egy tavaly év végi nyugdíjpénztári kutatásból. Pedig ha valaki szeretné elkerülni az időskori nyomort, akkor nincs más választása.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ráadásul az állam adójóváírások formájában támogatja is a nyugdíjcélú megtakarításokat. Jelenleg több nyugdíjcélú megtakarítási forma is létezik, az ezekről szóló, Pénzcentrum által összeállított rövid videót alább megtekintheted.

Címlapfotó: Kovács Tamás/MTI

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?