12 °C Budapest

500 ezer forint is elég a lebukáshoz!

Pénzcentrum
2007. november 20. 10:00

Decemberben kiegészül a pénzmosás elleni küzdelem a terrorizmus finanszírozását meggátoló tevékenységgel, az Országgyűlés ugyanis tegnap elfogadta az erre vonatkozó törvényjavaslatot - írja a Magyar Nemzet.

Március közepétől már minden kereskedőnek nyilvántartásba kell vétetnie magát a kereskedelmi hatóságnál, ha 3,6 millió forintnál nagyobb összegben akar készpénzt elfogadni. A pénzintézetek esetében is ez az összeghatár az irányadó: amennyiben ennél nagyobb ügyleti megbízást kell teljesíteniük, kötelesek átvilágítani ügyfelüket.

A pénzváltásnál jóval alacsonyabb, mindössze 500 ezer forintos a limit, efölött a banknak kötelező érvénnyel vizsgálódnia kell.

Amennyiben egy pénzügyi szolgáltató "pénzmosásra vagy terrorizmus finanszírozására utaló adatot" vél felfedezni egy megbízás teljesítésénél, akkor fel kell függesztenie azt és jelentést kell tennie az illetékes hatóságnak.

Az átvilágításra kötelezett szolgáltatók közé tartoznak a bankok és biztosítók mellett az ingatlanforgalmazók, a kereskedők, az ügyvédek, a közjegyzők és a kaszinók.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06