22 °C Budapest

Mibe érdemes befektetni? Egy kis segítség...

Pénzcentrum
2007. február 9. 10:18

Az inflációs hullám közeledtével a magyar fizetőeszköz várhatóan, ha átmenetileg is, gyengül a devizapiacon. A piac beárazta a kamatemelést! Egy gyengülő forint fokozza a kamatemelési várakozásokat! A kamatpályát illetően egyre nehezebb helyzetbe kerül az MNB! A piaci szereplők tudatos forintgyengítési szándéka a jegybanki kamatemelés kikényszerítésére veszélyes játék lehet! A következő évek fiskális konszolidációja jelentős kihívás a magyar kormány számára, erre ismét figyelmeztetett a Fitch nemzetközi hitelminősítő. Brüsszel a héten értékelte és elfogadta a tavaly decemberben benyújtott aktualizált konvergencia programot, a 2008-at követő időszakra szkeptikus az Európai Bizottság! A konvergencia program 2009/2010-es tervszámai (GDP növekedés, államháztartási hiány, államadósság) a Bizottság szerint nehezen fenntarthatóak! Sérülékenységünk továbbra is magas! A tavasz érdekes lehet...

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a januári kamatdöntő ülésén ismét a 8%-os kamatszint tartása mellett döntött, igaz a Monetáris Tanács ezúttal nem egyhangúan döntött. Az utóbbi három kamatdöntő ülésén nem folyamodott kamatlépéshez az MNB. 2007 első felében jelentős mértékű inflációs nyomással szembesülhetünk, az emelkedő infláció másodlagos hatásai jelentősek! Az idei infláció tetőzése időzítésben és mértékben jelenleg még nem becsülhető! A 2007-es tervszámok teljesülésére van esély. A 2010-es választások közeledtével a külföldi intézmények félelme nő, hogy a megszokott módon lazul a fiskális politika.

Megítélésünk szerint, a második negyedévben 8,25-8,5%-on tetőzhet az alapkamat, 2007 második felében az MNB visszatérhet a kamatcsökkentésekhez, a konvergencia folytatódhat, ennek tükrében a hosszú állampapír-hozamok középtávon tovább csökkenhetnek. Az MNB várhatóan mérsékli a 2008-ra vonatkozó inflációs előrejelzését, a tavalyi MNB prognózis gyengébb forint-árfolyammal és magasabb olajárral számolt! 4% alatti előrejelzés 2008-ra a 3%-os (±1%) inflációs cél teljesülését jelentené!

A magyar részvényindex BUX továbbra is szűk sávban mozog, a kitörés iránya még mindig kérdéses! A BUX esetében felfelé a 25.500/24.900 ellenállás, a 23.900/23.650 jelentős tartóvonalnak látszik. A vezető papírokban korrekciók idején építsük ki pozícióinkat, az első negyedévben rally nem valószínű! A volatilis piacokon egy aktívan kezelt portfolió verhetetlen! Ebben segít a nemzetközi viszonylatban is innovációnak tekinthető, a MoneyMoon által kifejlesztett márciusban induló IPPA (Interactive Personal Portfolio Assistant)! Addig is az Inside Pénz- és Tőkepiaci Hírlevélben olvashatják befektetési stratégiáinkat!

A feltörekvő piacok kamatfelára történelmi mélyponton van, szerintünk a korrekció valószínűsége az állampapír- és devizapiacon igenis magas! Az Európai Központi Bank februárban is szüneteltette a kamatemelési ciklust, márciusban azonban újabb kamatemelésre számítunk! Az amerikai jegybank várhatóan csak később dönt a kamatcsökkentés mellett.

Befektetési stratégiáink bővebben az Inside Pénz- és Tőkepiaci Hírlevélben!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

EGY TELJES INSIDE HÍRLEVÉL MEGTEKINTÉSE

Megrendelés 10% kedvezménnyel

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 12:01
Uniós rendelet kötelezi a techóriásokat, köztük a Google-t arra, hogy fizessen a portáloknak a tarta...
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?