9 °C Budapest
Smiling young businesswoman standing by her desk with cup of coffee. Female professional having a coffee break in office.

Hiába a jó fizetés, rengeteg magyar dolgozót betegíthet meg a saját cége: erre figyelj, ha jót akarsz

2023. június 4. 15:00

Mindenki egy olyan munkahelyre vágyik, ahol elismerik a teljesítményét, ahol kellő mozgásteret és szabadságot kap és ahol megértik az igényeit. Számos szakember állítja, hogy az álommeló nem elsősorban a fizetéshez, hanem az előbb felsorolt jellemzőkhöz köthető. Cikkünkben karriertanácsadók fejtik ki, hogy milyen árulkodó jelek utalnak arra, hogy egy pozitív környezetben, megfelelő körülmények között dolgozunk.

A Gallup 2022-es, ezer amerikai munkavállaló körében végzett felmérésében a többség, egész pontosan 65 százalék azt mondta, hogy közömbösnek érzi magát a munkájával kapcsolatban. Nem is csoda, hogy abban az esetben, amikor hosszas keresgélés és néhány vargabetű után az emberek valóban elkötelezettek és elégedettek a karrierjükkel, az kellemes meglepetésként érheti őket. Való igaz, a mérgező munkakörnyezet határozottan megnehezítheti egy teljes értékű, tartalmas karrier felépítését, de a jó hír az, hogy ez még mindig lehetséges. A Huffpostnak most néhány karrier-szakértő számolt be arról: mik azok a jelek, melyek arra utalnak, hogy egy pozitív környezetben, megfelelő körülmények között dolgozunk. Spoiler: nem (vagy nem önmagában) a magas fizetés jelzi, hogy kifogtuk a tutit.

1. Megfelelő kontrollal rendelkezel a munka elvégzésének módja felett

Amire a legtöbben vágynak egy munka kapcsán az az autonómia – legalábbis a Personality and Social Psychology Bulletin című folyóiratban közzétett tanulmány alapján, mely több mint 2000 ember bevonásával készült 2016-ban. Ebben a kutatók azt írták, hogy az a fajta hatalom, amire az emberek a leginkább vágynak, nem az, hogy főnökként utasításokat adjanak másoknak, sokkal inkább az, hogy nagyobb önállósággal rendelkezzenek a munkanapjaik alakulása felett.

A tanulmány egyik gondolatkísérletében a résztvevők többsége sokkal nagyobb valószínűséggel utasított el egy olyan vezetői kinevezést, amely ugyan nagyobb befolyással, de ezzel együtt komolyabb autonómiavesztéssel járna. Ehelyett az emberek jelentős része inkább a kisebb befolyással, de nagyobb autonómiával járó opció mellett tették le a voksukat. A tanulmány szerint

A hatalom vagy befolyás iránti vágy nem onnan fakad, hogy mások, hanem hogy saját sorsunk és életünk felett uralkodjunk

Természetesen nem minden munkahelyen ugyanolyan könnyű megteremteni az autonómiát. Kevin Hoff, a Michigani Állami Egyetem pszichológia adjunktusa, aki a munkával való elégedettséget kutatja, azt mondta, hogy a munkavállalók saját érdekükben tárgyalhatnak nagyobb autonómiáról, de ez nagyban függ a főnökkel való bizalomtól. "Sok múlik a feletteseden is, de ha jó a kapcsolatod vele, akkor ő is sokat tud tenni annak érdekében, hogy jobban érezd magad.”

2. Be tudod tartani a munka és a magánélet közti egyensúlyt

Az autonómia előtérbe helyezéséhez hasonlóan a rugalmasság is egy kiemelt szempont – ez alatt pedig több mindent is értünk, attól függően, hogy kinek mi a preferenciája. A flexibilis munkaidő vagy éppen a munkavégzés helyét illető szabadság is ide sorolható. A lényeg végeredményben az, hogy képesek vagyunk -e kellő egyensúlyt találni a munka és a magánélet között. Jasmine Escalera karrier-tréner szerint, amikor azon gondolkodunk, hogy több rugalmasságra van szükségünk, fontos, hogy azt is végig gondoljuk: valójában mit is akarunk kezdeni a rendelkezésünkre álló plusz idővel. "Néha azt mondjuk, hogy több rugalmasságot szeretnénk, de nincs meg a cél mögötte – mondta a szakember, aki szerint azok az emberek, akik a legsikeresebbek a rugalmasság megteremtésében, képesek azt is tudatni a csapataikkal, hogy ez miért prioritás.

Escalera megosztotta egyik ügyfele példáját, akinek minden nap munka előtt fél órával csörög az ébresztője, mert több időt akar tölteni a családjával. Az ébresztőóra arra figyelmezteti, hogy a következő 30 percben mindent össze kell csomagolnia, meg kell írnia a másnapi feladatlistáját, és el kell kezdenie egyeztetni a munkatársaival annak érdekében, hogy a munkaidő végeztével valóban kiléphessen az ajtón. „Ami igazán fontos ebben a folyamatban, az az, hogy ezeket a preferenciákat mások felé is közvetítsük - folytatta Escalera, majd hozzátette - a határok betartása nehéz lehet, de szükséges ahhoz, hogy olyan életet építsünk, amely hű ahhoz, amit a munkán belül és kívül is szeretnénk.”

3. Szabadon kísérletezhetsz és hibázhatsz

Aligha találhatsz elégedettséget a munkádban, ha mindig aggódva nézel a vállad fölé. "Az olyan munkakörnyezet, amely a munkavállalók számára pszichológiai biztonságot nyújt, ahol önmaguk lehetnek,és kiélhetik a kreativitásukat, illetve hibázhatnak, majd pedig ebből szégyenérzet és retorzió nélkül tanulhatnak, kritikus fontosságú – lényegében  ekkor tudunk kiteljesedni abban a munkában, amelynek szenteljük időnket" - mondta Nadia De Ala, a Real You Leadership, egy színesbőrű nőknek szóló csoportos coachingprogram alapítója.

A pszichológiai biztonság azt jelenti, hogy nyugodtan beszélhetünk nehéz témákról, például hibákról vagy kudarcokról, anélkül, hogy félnénk a büntetéstől. "A pszichológiai biztonság az a meggyőződés, hogy szabadon beszélhetek. Szabadon megoszthatom a rossz híreket. Szabadon kérhetek segítséget, ha szükségem van rá" - mondta korábban a témát kutató menedzsmentkutató Amy Edmondson a HuffPostnak, majd hozzátette: nem mellesleg a minőségi munkavégzés is nagyban függ attól, hogy mennyire tudjuk felszabadultan végezni a feladatinkat.

4. Vannak munkahelyi barátaid vagy olyan emberek, akikre támaszkodhatsz.

Ha van valaki, akiben megbízhatsz és akivel őszintén meg tudod beszélni a munkahelyi dolgaidat, az sokat javíthat azon, hogy hogyan érzed magad a munkakörnyezetedben. Ezt a Gallup egyik kutatása is alátámasztja, melyben több mint 195 600 amerikai munkavállaló körében végeztek felmérést. Azok, akik azt mondták, hogy van legalább egy bizalmasuk a munkahelyükön, jellemzően sokkal elkötelezettebbek voltak a munkájuk és a munkatársaik iránt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Természetesen nem kell, hogy a munkahelyeden találd meg a legjobb barátodat, de fontos, hogy kialakíts hasznos és pozitív kapcsolatokat.

Ha egyszerűen csak barátságos és nyitott vagy másokkal szemben, akkor ők is szívesen dolgoznak veled, és ez segíthet abban, hogy a munkanapod egy kicsit könnyebben menjen, mondják a karrierszakértők. Sőt, az is hasznos lehet, ha a munkatársaidon kívül van egy támogató hálózatod, amely segíthet megérteni a téged érintő kérdéseket és tudják, hogy számodra mit jelent az elégedettség. Fontos, hogy legyen körülöttünk olyan ember, aki valóban érti a minket érintő dolgokat és a saját preferenciáinkat is, mivel így a problémáinkra is jobban tudnak reflektálni.

5. Jó visszajelzést kapsz arról, hogyan teljesítesz.

Hoff szerint a munkával való elégedettség egyik erős előjele az, hogy kapunk-e pozitív visszajelzést másoktól, idézve a Richard Hackman és Greg Oldham szervezeti pszichológusok által kidolgozott munkaköri jellemzők elméletét. Ebben a kutatók megállapították, hogy a dolgozói elégedettség öt tényezőtől függ: a változatos feladatoktól, a jól meghatározott munkaköröktől, amelyeknek egyértelmű a kezdete és a vége, a dolgozók úgy érzik, hogy a szerepüknek van értelme, a dolgozóknak van autonómiájuk, és a munkával kapcsolatos visszajelzés.

A munkahelyi visszajelzés nem csak saját egonk simogatása miatt, hanem azért is fontos, mert így jobban érezhetjük, hogy a munkánknak van értelme. "Ha a felettesétől azt kapja vissza, hogy jól végzi a munkáját az megszünteti a bizonytalanság egy részét és azt az érzést erősítheti, hogy van értelme az elvégzett munkának” - mondta Hoff.

Sokféle főnök van és valljuk be egyesek kevésbé proaktívak, ha pozitív visszajelzésről van szó – azonban ilyenkor mi magunk is kereshetjük a felettesünket, ha úgy érezzük, hogy visszajelzésre lenne szükségünk. Ez a főnökökkel való egészséges munkaviszonyhoz, az egymás iránti elégedettséghez is nagyban hozzájárul.

6. Képes vagy új lehetőségeket keresni, amelyek frissen és érdekesen tartják a munkát.

Azok a munkavállalók, akik a monotonitás helyett változatos és izgalmas feladatokkal találkoznak, nagyobb valószínűséggel elégedettek, állapította meg Hackman és Oldham elmélete. "A következetes és állandó ritmusnak is megvan a maga szépsége, de szerintem a legtöbb ember szeretne új dolgokat tanulni, bővíteni a készségeiket, és bővíteni a szerepkörét, hogy fejlődhessen, mint szakember és mint ember" - fejtegette De Ala. "Kevesebb lehetőség van a fejlődésre és a karrierépítésre, ha kialakul egy status quo, és a szerepedből szép lassan kiveszik a változatosság."

Ha úgy érezzük, hogy a munkánk már nem elégít ki minket, akkor a nagyobb változatosság érdekében érdemes lehet egy csapatmegbeszélésen vagy a főnökkel való beszélgetés során felvetni újabb feladatok lehetőségét. Csapatvezetés, több projekt vállalása, mentorprogram, bármi, ami segíthet a lendület visszaszerzésében – sorolta a példákat De Ala, majd hozzátette: „Az első lépés az, hogy megnevezzük, mit szeretnénk, és megkérdezzük, hogy mik a lehetséges opció.”

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
hrdoktor  |  2024.03.11 09:47
A súlyos testi-szellemi kimerültség érzése a CFS tünete is lehet! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.04 10:19
Ma egy olyan témáról fogok írni, amely sok házaspár életét érinti: azokról a pillanatokról, amikor ú...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem