25 °C Budapest
5 mondat, amit soha ne mondj a főnöködnek

5 mondat, amit soha ne mondj a főnöködnek

2016. október 10. 17:02

Az őszinteség nagyon fontos egy munkahelyen, de természetesen ez alól is akad azért néhány kivétel. Mutatjuk, melyek azok a mondatok, amiket jobb, ha soha nem mondasz a főnöködnek.


Amikor a főnökünkkel beszélgetünk, akkor fontos, hogy odafigyeljünk mondataink minden apró kis részletére. Ugyanis elég egyetlen apró elszólás és már lehet, hogy búcsút is inthetünk a karrierünknek. Persze vannak nyilvánvaló mondatok, amit soha nem mondanánk a főnökünknek, de akadnak olyan kifejezések, amikkel jobb vigyázni, mert elsőre talán nem is gondolnánk róluk, hogy milyen veszélyesek.

"Tévedsz!"

Az egyik legrosszabb dolog, amit elkövethetünk, ha nyíltan kritizáljuk a főnökünket. Ha úgy érezzük, hogy valamit nem csinált jól, akkor azt szépen és udvariasan próbáljuk meg elmondani neki. Például: "Lehet én tudom rosszul, de nekem az volt a benyomásom, hogy.." Ezzel arra ösztönözzük, hogy ő is utánajárjon az ügynek és leellenőrizze az információit - tanácsolja a Business Insideren Rosalinda Oropeza Randall, etikett szakértő.

"Nem tudom megcsinálni"

A "nem tudom megcsinálni" hozzáállás nagyon sokat elárul rólunk. Mégpedig azt, hogy bizalmatlanok vagyunk, és nem akarunk kockáztatni. De milyen vezetés vágyna egy ilyen munkaerőre?

"Ez nem a munkám része"

A munkaköri leírás nincsen kőbe vésve. Mivel más emberekkel együtt dolgozunk, ezért elvárható, hogy rugalmasak legyünk annyira, hogy néha megkönnyítsük a főnökünk életét és bevállaljunk olyan dolgokat, amiket máskor nem szoktunk csinálni. Ráadásul minél színesebb a munkakörünk, annál több tapasztalatot tudunk szerezni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

"Nem tudom"

Az természetes, hogy nem tudjuk a választ minden kérdésre, de ilyenkor nem szabad megrántani a vállunk és azt mondani "nem tudom". A legjobb, amit ilyen helyzetben tehetünk, hogy megpróbálunk utánajárni a dolgoknak - lehet, hogy a választ megkeresése nem is olyan ördöngös feladat.

"Megpróbálom"

A legtöbben azt gondolhatják, hogy ez egy jó válasz, hiszen megpróbáljuk megcsinálni azt, amit a főnökünk elvár tőlünk. De egy főnöknek azt hallani, hogy "megpróbálom" nem túl ígéretes, hiszen általában neki is komoly határidőket kell betartania. Képzeljük el, ha mi megkérdeznénk tőle, hogy megkapjuk-e a fizetésünket 5-én, és az lenne rá a válasza, hogy "megpróbálja"elutalni.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?