5 mondat, amit soha ne mondj a főnöködnek

5 mondat, amit soha ne mondj a főnöködnek

2016. október 10. 17:02

Az őszinteség nagyon fontos egy munkahelyen, de természetesen ez alól is akad azért néhány kivétel. Mutatjuk, melyek azok a mondatok, amiket jobb, ha soha nem mondasz a főnöködnek.


Amikor a főnökünkkel beszélgetünk, akkor fontos, hogy odafigyeljünk mondataink minden apró kis részletére. Ugyanis elég egyetlen apró elszólás és már lehet, hogy búcsút is inthetünk a karrierünknek. Persze vannak nyilvánvaló mondatok, amit soha nem mondanánk a főnökünknek, de akadnak olyan kifejezések, amikkel jobb vigyázni, mert elsőre talán nem is gondolnánk róluk, hogy milyen veszélyesek.

"Tévedsz!"

Az egyik legrosszabb dolog, amit elkövethetünk, ha nyíltan kritizáljuk a főnökünket. Ha úgy érezzük, hogy valamit nem csinált jól, akkor azt szépen és udvariasan próbáljuk meg elmondani neki. Például: "Lehet én tudom rosszul, de nekem az volt a benyomásom, hogy.." Ezzel arra ösztönözzük, hogy ő is utánajárjon az ügynek és leellenőrizze az információit - tanácsolja a Business Insideren Rosalinda Oropeza Randall, etikett szakértő.

"Nem tudom megcsinálni"

A "nem tudom megcsinálni" hozzáállás nagyon sokat elárul rólunk. Mégpedig azt, hogy bizalmatlanok vagyunk, és nem akarunk kockáztatni. De milyen vezetés vágyna egy ilyen munkaerőre?

"Ez nem a munkám része"

A munkaköri leírás nincsen kőbe vésve. Mivel más emberekkel együtt dolgozunk, ezért elvárható, hogy rugalmasak legyünk annyira, hogy néha megkönnyítsük a főnökünk életét és bevállaljunk olyan dolgokat, amiket máskor nem szoktunk csinálni. Ráadásul minél színesebb a munkakörünk, annál több tapasztalatot tudunk szerezni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Nem tudom"

Az természetes, hogy nem tudjuk a választ minden kérdésre, de ilyenkor nem szabad megrántani a vállunk és azt mondani "nem tudom". A legjobb, amit ilyen helyzetben tehetünk, hogy megpróbálunk utánajárni a dolgoknak - lehet, hogy a választ megkeresése nem is olyan ördöngös feladat.

"Megpróbálom"

A legtöbben azt gondolhatják, hogy ez egy jó válasz, hiszen megpróbáljuk megcsinálni azt, amit a főnökünk elvár tőlünk. De egy főnöknek azt hallani, hogy "megpróbálom" nem túl ígéretes, hiszen általában neki is komoly határidőket kell betartania. Képzeljük el, ha mi megkérdeznénk tőle, hogy megkapjuk-e a fizetésünket 5-én, és az lenne rá a válasza, hogy "megpróbálja"elutalni.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.08 08:30
A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény s...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
laskainelli  |  2022.08.03 13:31
Szétesőnek tűnik a világunk. Érzelmi hullámvasutakra szállunk fel, lefelé csúszunk a negatív érzések...
vezetoi-coaching  |  2022.08.03 11:21
Akár külföldön, akár itthon, valami radikálisan mást keresel szenvedélyként, jövedelem-forrásként, m...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?