Így kereshetsz percek alatt milliókat - trükkök az új kisadóval

Pénzcentrum
2012. július 22. 18:52

Kinek éri meg választani a kormány által kitalált legújabb átalányadót, a kisadózó vállalkozások tételes adóját? Hogyan lehet pár perces videóklippel 10 milliót keresni? Mi számít valódi magyar élelmiszernek? Mit ajánlanak a bankok a nyárra, s hogyan tudunk a jövőben a mobiltelefonunkkal is fizetni? Ezekre a kérdésekre próbáltunk a héten választ adni. Interjúnkból kiderült, százezreket, tágabb értelemben véve milliókat érint ma Magyarországon a lakhatási szegénység. Eközben a statisztikák azt mutatják, nemhogy egymillióval, de eggyel sem nőtt a munkahelyek száma, ellenkezőleg: az első öt hónapban átlagosan 18 ezerrel kevesebben álltak alkalmazásban, mint egy évvel korábban.

Viszlát eva, ekho? Évi 6 millió alatt bolond, aki nem kisadózik
Megéri a vállalkozóknak a tételes adózást választani akkor is, ha nem kizárólag végső fogyasztóknak értékesítenek, és a vállalati megrendelések esetén valamivel alacsonyabban kell meghatározniuk az áraikat - ezt támasztják alá az adószakértői számítások, és így vélekedik a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) is.

Így trükközhetsz az új kisadóval - ki nevet a végén?
A munkaviszonyos foglalkoztatás megszüntetésére sarkallhatja a munkáltatókat jelenlegi formájában az új adózási lehetőség, a kisadózó vállalkozások tételes adója. A főállású kisadózók esetében már bruttó 160 ezer, a mellékállásúaknál pedig 73 ezer forint jövedelemtől nemcsak a munkáltatóknak, hanem a munkavállalóknak is megérheti, ha vállalkozói, nem pedig munkaszerződést kötnek. Különösen igaz ez azok esetében, akik nem vehetnek igénybe családi adókedvezményt.

Így keresnek 10 milliót a magyar celebek percek alatt
Több millió forint jogdíjat zsebelhetnek be a valóságshowk-ban, tehetségkutatókban feltűnt magyarországi előadók a Youtube.hu internetes videómegosztó portálon futó klipjeikben elhelyezett reklámok után járó jogdíjakból. A listán toronymagasan vezet a Való Világból megismert ózdi rapper, Majka és társai Belehalok című klipje csaknem 11 millió letöltéssel.

Hatalmas magyar siker: 2 milliárd forint a tét
Koroknai András, első magyarként jutott be a World Series of Poker (WSOP) főversenyének kilencfős fináléjába. Az "October Nine", mint ahogy a nevük is mutatja októberben ül majd asztalhoz - a végső győztes pedig több mint 8,5 millió dollárt (~2 milliárd forint) zsebelhet be.

Ezek a magyar bankok legjobb ajánlatai idén nyáron
A Pénzcentrum.hu legfrissebb forint betéti körképében a 11 legnagyobb magyar pénzintézet ajánlatait hasonlítottuk össze. Van olyan bank, ahol csak a rövidebb futamidejű betétekre adnak magasabb kamatot vagy aktív számlahasználatot követelnek meg. De van olyan hitelintézet is, ahol számlavezetési díj nélkül tarthatjuk megtakarításainkat magas hozam mellett.

Hűtőmágnessel vásárolunk: ez jön a bankkártya után

A Pénzcentrum.hu olvasói az elmúlt hetekben több alkalommal is találkozhattak a mobilfizetési technológiát, mobiltelefonos vásárlást bemutató cikkekkel. A téma szakértői egyöntetűen úgy látják, hogy komoly kitörés előtt állnak ezek a rendszerek Magyarországon, az elmúlt hónapok jelentős eredményeket hoztak, az előttünk álló időszak pedig új kapukat nyithat felhasználók és fejlesztők számára egyaránt. Az érdeklődést jól mutatja, hogy már több mint 25 ezren töltötték le a MasterCard Mobile mobilfizetési alkalmazást, amit egy konzorcium - a MasterCard, az FHB Bank, a Magyar Telekom, a Telenor, valamint a Cellum - hozott létre. A technológia fejlődéséről, a lehetséges irányokról és az ősszel érkező új verzióról ezúttal Inotay Balázst, a Cellum, Magyarország vezető mobilfizetési megoldásokat fejlesztő cégcsoportjának stratégiai igazgatóját kérdeztük.

Ez a vásárlás jövője: már tízezrek használják Magyarországon is
Beindulni látszik a mobilfizetés Magyarországon. Az okostelefonokra letölthető applikációt már 30 ezer felhasználó telepítette, a készülékek és a fizetési alkalmazást jegyző vállalatok számának növekedésével jelentős növekedésnek indulhat a rendszer. A szolgáltatáshoz kapcsolódó QR-kódos fizetés az egyik kitörési pontot jelentheti.

Lányok, asszonyok: újabb drágulásra készüljetek!
Decembertől nem különböztethetik meg nemek alapján ügyfeleiket a biztosítók a szerződések megkötésénél az úgynevezett gender irányelv (direktíva) miatt. A társaságoknak így más eszközt kell találniuk a kockázat felmérésére, vagy emelniük kell a biztosítások általános árszintjét. Emiatt a verseny és a kereslet is csökkenhet. Pedig a megtakarítás nélküli lakosság számára különösen fontos, hogy tragédia esetén ne maradjon pénz nélkül az egész család. A leginkább kockázati életbiztosításokat érinti mindez.

Életveszélyes lakások Magyarországon: százezrek veszélyben
A lakhatási szegénység egyáltalán nem magától értetődő kifejezés. Pedig Magyarországon százezreket, tágan értelmezve milliókat is érint. Sümeghy Györgygyel, a Habitat for Humanity Magyarország országos igazgatójával a szervezet működéséről, szakpolitikáról, a lehetséges megoldásokról, a szervezet szociális fejlesztési programjáról, valamint pénzügyi és műszaki tudatosságról beszélgettünk.

Egyszerűsített kazáncsere? Mese habbal: sosem egyszerű
Nem hoz jelentős változást a nemzetgazdasági miniszter legújabb rendelettervezetének azon passzusa, amely szerint a legfeljebb 36 kilowatt teljesítményű gázkészülékek - azaz például a gázkazánok - egyszerűsített módon cserélhetők ki. Hiába ugyanis a hangzatos "egyszerűsített" elnevezés, korábban sem volt ez másképp.

Magyar napszámosok az olimpián: nyomortanyán élnek
Néhány nappal a londoni olimpia indulása előtt újabb botrány-gumicsontot talált a brit sajtó. A lapok a játékok személyzetének szállásait kritizálják.

Most aztán kiderül, mi a magyar élelmiszer

A jövőben a gyártók önkéntes alapon feltüntethetik az élelmiszereken a "magyar termék", a "hazai termék" és a "hazai feldolgozású termék" jelölést. A vidékfejlesztési miniszter rendelete a hazai vásárlók jobb tájékoztatását, a magyar termékek kiemelt pozícióját erősítené. Az elmúlt 2-3 évben ugyanis látványosan megnőtt a magyar termékek népszerűsége a hazai vásárlók körében, ennek egyik bizonyítékaként kerültek forgalomba a magyar eredetet, a jó minőségű hazai termékeket jelző, különféle magyarmárka-védjegyek, tanúsítványok.

Ebben a csatában vesztésre áll Magyarország
Több mint 18 ezerrel csökkent az alkalmazásban állók száma május végéig az előző év hasonló időszakához képest. Tovább rontja a képet, ha számításba vesszük, ezt az adatot is csak úgy sikerült produkálni, hogy 26 ezerrel nőtt a közmunkások száma. Ezzel szemben azonban a versenyszférában csaknem 30 ezerrel, a közszférában pedig 16 ezerrel kevesebben dolgoztak, mint egy évvel ezelőtt. Vagyis nemhogy 1 millióval, de eggyel sem nőtt a munkahelyek száma.

Orbán: Új rendszer épül az EU-s források kifizetéséhez
A kis- és mikro vállalkozások fejlesztésére koncentráló Új Széchenyi terv keretében még 1700 milliárd forintra lehet pályázni, a terv népszerűségét pedig jelzi, hogy átlagosan percenként érkezik egy új pályázat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez - mondta Orbán Viktor, aki az NFÜ mai rendezvényén az ügynökség legfőbb reform pontjairól adott számot. A pályázati rendszer javításához tartozik, hogy a kormány egy 50 milliárd forintos önerő alapot hoz létre az elégtelen önerővel rendelkező vállalkozások segítésére - tette hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.12.06 20:29
  Az év vége – noha az elcsendesedést hozná el – sokak számára a pörgést, a végeláthatatlan felad...
hrdoktor  |  2022.12.05 06:29
Az aktív életmóddal az egészségünket és a koncentrációs képességeinket is javíthatjuk. [...] Bővebb...
perfekt  |  2022.12.02 09:30
A 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény változásokat. A...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?