18 °C Budapest

Így kereshetsz percek alatt milliókat - trükkök az új kisadóval

Pénzcentrum
2012. július 22. 18:52

Kinek éri meg választani a kormány által kitalált legújabb átalányadót, a kisadózó vállalkozások tételes adóját? Hogyan lehet pár perces videóklippel 10 milliót keresni? Mi számít valódi magyar élelmiszernek? Mit ajánlanak a bankok a nyárra, s hogyan tudunk a jövőben a mobiltelefonunkkal is fizetni? Ezekre a kérdésekre próbáltunk a héten választ adni. Interjúnkból kiderült, százezreket, tágabb értelemben véve milliókat érint ma Magyarországon a lakhatási szegénység. Eközben a statisztikák azt mutatják, nemhogy egymillióval, de eggyel sem nőtt a munkahelyek száma, ellenkezőleg: az első öt hónapban átlagosan 18 ezerrel kevesebben álltak alkalmazásban, mint egy évvel korábban.

Viszlát eva, ekho? Évi 6 millió alatt bolond, aki nem kisadózik
Megéri a vállalkozóknak a tételes adózást választani akkor is, ha nem kizárólag végső fogyasztóknak értékesítenek, és a vállalati megrendelések esetén valamivel alacsonyabban kell meghatározniuk az áraikat - ezt támasztják alá az adószakértői számítások, és így vélekedik a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) is.

Így trükközhetsz az új kisadóval - ki nevet a végén?
A munkaviszonyos foglalkoztatás megszüntetésére sarkallhatja a munkáltatókat jelenlegi formájában az új adózási lehetőség, a kisadózó vállalkozások tételes adója. A főállású kisadózók esetében már bruttó 160 ezer, a mellékállásúaknál pedig 73 ezer forint jövedelemtől nemcsak a munkáltatóknak, hanem a munkavállalóknak is megérheti, ha vállalkozói, nem pedig munkaszerződést kötnek. Különösen igaz ez azok esetében, akik nem vehetnek igénybe családi adókedvezményt.

Így keresnek 10 milliót a magyar celebek percek alatt
Több millió forint jogdíjat zsebelhetnek be a valóságshowk-ban, tehetségkutatókban feltűnt magyarországi előadók a Youtube.hu internetes videómegosztó portálon futó klipjeikben elhelyezett reklámok után járó jogdíjakból. A listán toronymagasan vezet a Való Világból megismert ózdi rapper, Majka és társai Belehalok című klipje csaknem 11 millió letöltéssel.

Hatalmas magyar siker: 2 milliárd forint a tét
Koroknai András, első magyarként jutott be a World Series of Poker (WSOP) főversenyének kilencfős fináléjába. Az "October Nine", mint ahogy a nevük is mutatja októberben ül majd asztalhoz - a végső győztes pedig több mint 8,5 millió dollárt (~2 milliárd forint) zsebelhet be.

Ezek a magyar bankok legjobb ajánlatai idén nyáron
A Pénzcentrum.hu legfrissebb forint betéti körképében a 11 legnagyobb magyar pénzintézet ajánlatait hasonlítottuk össze. Van olyan bank, ahol csak a rövidebb futamidejű betétekre adnak magasabb kamatot vagy aktív számlahasználatot követelnek meg. De van olyan hitelintézet is, ahol számlavezetési díj nélkül tarthatjuk megtakarításainkat magas hozam mellett.

Hűtőmágnessel vásárolunk: ez jön a bankkártya után

A Pénzcentrum.hu olvasói az elmúlt hetekben több alkalommal is találkozhattak a mobilfizetési technológiát, mobiltelefonos vásárlást bemutató cikkekkel. A téma szakértői egyöntetűen úgy látják, hogy komoly kitörés előtt állnak ezek a rendszerek Magyarországon, az elmúlt hónapok jelentős eredményeket hoztak, az előttünk álló időszak pedig új kapukat nyithat felhasználók és fejlesztők számára egyaránt. Az érdeklődést jól mutatja, hogy már több mint 25 ezren töltötték le a MasterCard Mobile mobilfizetési alkalmazást, amit egy konzorcium - a MasterCard, az FHB Bank, a Magyar Telekom, a Telenor, valamint a Cellum - hozott létre. A technológia fejlődéséről, a lehetséges irányokról és az ősszel érkező új verzióról ezúttal Inotay Balázst, a Cellum, Magyarország vezető mobilfizetési megoldásokat fejlesztő cégcsoportjának stratégiai igazgatóját kérdeztük.

Ez a vásárlás jövője: már tízezrek használják Magyarországon is
Beindulni látszik a mobilfizetés Magyarországon. Az okostelefonokra letölthető applikációt már 30 ezer felhasználó telepítette, a készülékek és a fizetési alkalmazást jegyző vállalatok számának növekedésével jelentős növekedésnek indulhat a rendszer. A szolgáltatáshoz kapcsolódó QR-kódos fizetés az egyik kitörési pontot jelentheti.

Lányok, asszonyok: újabb drágulásra készüljetek!
Decembertől nem különböztethetik meg nemek alapján ügyfeleiket a biztosítók a szerződések megkötésénél az úgynevezett gender irányelv (direktíva) miatt. A társaságoknak így más eszközt kell találniuk a kockázat felmérésére, vagy emelniük kell a biztosítások általános árszintjét. Emiatt a verseny és a kereslet is csökkenhet. Pedig a megtakarítás nélküli lakosság számára különösen fontos, hogy tragédia esetén ne maradjon pénz nélkül az egész család. A leginkább kockázati életbiztosításokat érinti mindez.

Életveszélyes lakások Magyarországon: százezrek veszélyben
A lakhatási szegénység egyáltalán nem magától értetődő kifejezés. Pedig Magyarországon százezreket, tágan értelmezve milliókat is érint. Sümeghy Györgygyel, a Habitat for Humanity Magyarország országos igazgatójával a szervezet működéséről, szakpolitikáról, a lehetséges megoldásokról, a szervezet szociális fejlesztési programjáról, valamint pénzügyi és műszaki tudatosságról beszélgettünk.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Egyszerűsített kazáncsere? Mese habbal: sosem egyszerű
Nem hoz jelentős változást a nemzetgazdasági miniszter legújabb rendelettervezetének azon passzusa, amely szerint a legfeljebb 36 kilowatt teljesítményű gázkészülékek - azaz például a gázkazánok - egyszerűsített módon cserélhetők ki. Hiába ugyanis a hangzatos "egyszerűsített" elnevezés, korábban sem volt ez másképp.

Magyar napszámosok az olimpián: nyomortanyán élnek
Néhány nappal a londoni olimpia indulása előtt újabb botrány-gumicsontot talált a brit sajtó. A lapok a játékok személyzetének szállásait kritizálják.

Most aztán kiderül, mi a magyar élelmiszer

A jövőben a gyártók önkéntes alapon feltüntethetik az élelmiszereken a "magyar termék", a "hazai termék" és a "hazai feldolgozású termék" jelölést. A vidékfejlesztési miniszter rendelete a hazai vásárlók jobb tájékoztatását, a magyar termékek kiemelt pozícióját erősítené. Az elmúlt 2-3 évben ugyanis látványosan megnőtt a magyar termékek népszerűsége a hazai vásárlók körében, ennek egyik bizonyítékaként kerültek forgalomba a magyar eredetet, a jó minőségű hazai termékeket jelző, különféle magyarmárka-védjegyek, tanúsítványok.

Ebben a csatában vesztésre áll Magyarország
Több mint 18 ezerrel csökkent az alkalmazásban állók száma május végéig az előző év hasonló időszakához képest. Tovább rontja a képet, ha számításba vesszük, ezt az adatot is csak úgy sikerült produkálni, hogy 26 ezerrel nőtt a közmunkások száma. Ezzel szemben azonban a versenyszférában csaknem 30 ezerrel, a közszférában pedig 16 ezerrel kevesebben dolgoztak, mint egy évvel ezelőtt. Vagyis nemhogy 1 millióval, de eggyel sem nőtt a munkahelyek száma.

Orbán: Új rendszer épül az EU-s források kifizetéséhez
A kis- és mikro vállalkozások fejlesztésére koncentráló Új Széchenyi terv keretében még 1700 milliárd forintra lehet pályázni, a terv népszerűségét pedig jelzi, hogy átlagosan percenként érkezik egy új pályázat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez - mondta Orbán Viktor, aki az NFÜ mai rendezvényén az ügynökség legfőbb reform pontjairól adott számot. A pályázati rendszer javításához tartozik, hogy a kormány egy 50 milliárd forintos önerő alapot hoz létre az elégtelen önerővel rendelkező vállalkozások segítésére - tette hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem