Címke: kazáncsere pályázat (18 cikk)

Pénzcentrum | 2012. szeptember 15. 11:00

Családi házad van? Ezért méregdrága a fűtés

A magyarországi családi házaknál az elpazarolt energia nagyjából kétharmada a falakon, tizede a nyílászárókon, további tizede pedig a födémen keresztül távozik. Nagy átlagban a korszerűsítéssel megtakarítható energia 70 százalékát a hőszigetelés és az ablakcsere, 30 százalékát pedig a fűtés-korszerűsítés adhatja.

Pénzcentrum | 2012. július 22. 18:52

Így kereshetsz percek alatt milliókat - trükkök az új kisadóval

Kinek éri meg választani a kormány által kitalált legújabb átalányadót, a kisadózó vállalkozások tételes adóját? Hogyan lehet pár perces videóklippel 10 milliót keresni? Mi számít valódi magyar élelmiszernek? Mit ajánlanak a bankok a nyárra, s hogyan tudunk a jövőben a mobiltelefonunkkal is fizetni? Ezekre a kérdésekre próbáltunk a héten választ adni. Interjúnkból kiderült, százezreket, tágabb értelemben véve milliókat érint ma Magyarországon a lakhatási szegénység. Eközben a statisztikák azt mutatják, nemhogy egymillióval, de eggyel sem nőtt a munkahelyek száma, ellenkezőleg: az első öt hónapban átlagosan 18 ezerrel kevesebben álltak alkalmazásban, mint egy évvel korábban.

Pénzcentrum | 2011. május 18. 06:52

Pénzt ad a kormány a családi házak felújítására

Várhatóan idén júniusban, az Új Széchenyi Terv keretén belül kerül meghirdetésre az a két pályázati konstrukció, amely lakáscélú ingatlanok felújítására, illetve új és energiahatékony otthonok létesítésére irányul.

Pénzcentrum | 2008. március 18. 15:05

Itt vannak az energiatakarékossági pályázatok!

2008. április 14-étől lehet benyújtani a Nemzeti Energiatakarékossági Program energiatakarékossági pályázatait, melynek keretén belül a lakosság energiahatékonysági beruházásait, valamint a megújuló energiafelhasználás ösztönzését támogatják. Az idei évben rendelkezésre álló 1,6 milliárd forintos keret közel kétszerese a tavaly pályázati úton szétosztott 821 millió forintos keretnek.