A valóságshow álompárjának százmilliós adótartozása

2011. április 11. 16:58

A világhírű rockzenész, a Black Sabbath alapítója és egykori frontembere súlyos adótartozást halmozott fel két év alatt. Ozzy Osbourne és felesége Sharon adótartozása közel két millió dollár - írja a TMZ bulvármagazin.

A család életéről forgatott valóságshowból ismert feleségnek már korábban meggyűlt a baja az adóhatósággal, 2007-ben 23 ezer dollárral tartozott a Kaliforniai szervezetnek. A közös lányuk Kelly szintén "elfelejtett" befizetni 34 ezer dollár adót, amiért a múlt hónapban be is perelték.

 

Forrás: TMZ


A család teljes adótartozása a lányukéval együtt jelenleg 1,7 millió dollár (325 millió forint). 2008-ban szereztek 718 ezer dollár hátralékot, majd 2009-ben felhalmoztak még további bő egymilliós tartozást.


Sem a rocklegenda, sem a felesége nem nyilatkozott az ügyről hivatalosan, de Saron Facebook-oldalán az olvasható, hogy elismerik a tartozást, csakis ők a felelősek az üzleti tetteikért és megtanulták a leckét.

Erre figyelj a bevallásnál:

Még közel két hónap maradt az személyi jövedelemadó bevallás határidejéig, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal még 3,5 millió darabot vár. Eddig több mint félmillióan kértek visszaigénylést, 40 milliárd forint összegben. A szuperbruttósítás nehezíti az adózók helyzetét, a NAV hamarosan segít egy tájékoztatóval.

A tavalyi évről szóló, 1053-as személyi jövedelemadó bevallást a hét közepéig mintegy egymillió 38 ezer darab bevallás érkezett be az állami adóhatósághoz - tájékoztat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A statisztikai adatok alapján az adóhatóság a tavalyi adóévről mintegy 4,5 millió magánszemélytől vár bevallást, és az előző évek adatai szerint ebből 700 ezer dolgozónak készítik el munkahelyén a számadást, vagyis a munkáltatói adó-megállapítást. Több mint 281 ezren kérték fel az adóhivatalt az egyszerűsített adóbevallás elkészítésére, nekik sem nem kell bajlódni a papírokkal, kitölti helyettük a NAV. Eddig mintegy 525 ezren kértek visszaigénylést a bevallásuk alapján, közel 40 milliárd forint összegben, az érintettek több mint fele már hozzá is jutott a pénzéhez, összesen 19 milliárdot utalt ki a NAV.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tavaly jelentősen változott a személyi jövedelemadózás, és az új szabályok növelik a hibázás lehetőségét. Idén először tűnik fel a bevalláson a szuperbruttósításként elhíresült úgynevezett adóalap-kiegészítés. Érdemes figyelni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatalos honlapját (www.nav.gov.hu), mert a napokban jelenik meg egy példákkal kiegészített tájékoztató a szuperbruttóval kapcsolatos számítások elvégzéséhez.

További fejtörést okozhat, ha az adózónak olyan jövedelme volt, amit az igazolt bevételek és költségek alapján határoz meg, vannak ugyanis olyan esetek ahol a jövedelem teljes egészére, és van hogy csak a 78 százalékára kell számolni az adóalapkiegészítést. Változott a korábbi években megismert adótábla is tavaly: a 18 százalékos adókulcs 17 százalékra csökkent, amit 5 millió forintig lehet alkalmazni, az afeletti részre 32 százalék az adó.
Hihetetlennek tűnik, de még mindig a bevallás főlapján követik el a legtöbb hibát, általában azzal, hogy nem írják alá. Gyakran tüntetnek fel téves adóazonosítót, például a férj adóazonosítóját írja a be a feleség, vagy elírnak egy számot. Ilyenkor a bevallás sajnos hibásnak minősül, függetlenül attól, hogy számszakilag tökéletes a kitöltése.

Sokszor előfordul az is, hogy nem jelölik meg a bevallás főlapján, ha a visszaigényelhető összeget vissza szeretnék kérni az adózók. Ez nem kimondottan hiba, de utóbb csak külön átvezetési nyomtatvány kitöltésével juthat az adózó a pénzéhez, amit elkerülhetne, ha a bevallásán jelezné, hogy visszautaltatná az összeget. Érdemes figyelni rá, hogy a kifizető által levont adóelőleget a megfelelő, hasonlóan elnevezett sorba írják az adózók, ne adókötelezettségként tüntessék fel, ellenkező esetben ugyanis fizetniük kell.

Gyakran előfordul, hogy az adózó kéri a munkáltatótól az adómegállapítást, és utóbb beadja a 1053-as bevallását is, de erről nem értesíti a munkaadóját. Ilyenkor felesleges procedúrának teszi ki magát, mert adóvizsgálattal kell megállapítani, melyik "bevallás" az érvényes. Az egyszerűsített bevallásnál sokan rossz e-mail címet adnak meg, vagy olyat, amit pár hónap múlva már nem is használnak, erre is érdemes figyelni.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?