17 °C Budapest

Régiós kitekintés- középpontban Prága és az FHB

Pénzcentrum
2004. március 11. 09:47

Tovább folytatódott a bika piaci hangulat az elmúlt héten a kelet-európai régióban. Az irányadó indexek határozott emelkedést mutattak, így a Budapest lemaradása Prága és Moszkva mögött nem okozott törést a magyar piacon. A hazai részvények finoman szólva is ambivalens teljesítményt nyújtottak, a sztárok mellett a legrosszabbul teljesítő papírok is a BÉT parkettjéről kerültek ki. Az elmúlt 5

Tovább folytatódott a bika piaci hangulat az elmúlt héten a kelet-európai régióban. Az irányadó indexek határozott emelkedést mutattak, így a Budapest lemaradása Prága és Moszkva mögött nem okozott törést a magyar piacon. A hazai részvények finoman szólva is ambivalens teljesítményt nyújtottak, a sztárok mellett a legrosszabbul teljesítő papírok is a BÉT parkettjéről kerültek ki.

Az elmúlt 5 kereskedési nap kétség kívül a cseh tőzsdét segítette legjobban, a PX50 3.3%-ot emelkedett, több helyi blue chip kiemelkedő teljesítményének köszönhetően, miközben Varsó erősödése inkább a visszafogott kategóriába tartozott.


A magyar papírok régiós összehasonlításban vegyesen szerepeltek. A térség legjobb részvénye az FHB lett, a jelzálogbank 23%-kal növelte értékét. A régiós TOP12-be bekerült még az ismét feltámadó Graphisoft, a hosszú idő után ismét biztató jeleket mutató Pannonplast és a piac örök alulárazottja, a Démász. A magyar papírokat nem a blue chipek, hanem a rally után meghúzott kisebb papírok képviselték az élbolyban. A legfigyelemreméltóbb teljesítményt a cseh részvények nyújtották, akik közül a Ceske Radio, a Phillip Morris és az áramszolgáltató CEZ képviseltette magát a legjobbak között. A cseh piac legnagyobb érdemes az volt, hogy a vezető részvények kimaradtak a legrosszabb teljesítményt nyújtó papírók sorából, ahol sajnos a magyarok vitték a prímet.


A Rába és a Nabi gyengélkedése figyelemre méltó egy bika piacon, még szerencse, hogy a lengyel a papírok elárasztják a legrosszabb 12 papír listáját.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A régió nagy bankjainak euróban számított teljesítménye nem volt túl attraktív az elmúlt héten, bár a Pekao a piac egyik nagy nyertese volt, a héten a lengyel óriás nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A távközlési szektorban a Matáv szereplése volt a legmeggyőzőbb.


NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 24. 19:34
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm