25 °C Budapest

Régiós kitekintés- középpontban Prága és az FHB

Pénzcentrum
2004. március 11. 09:47

Tovább folytatódott a bika piaci hangulat az elmúlt héten a kelet-európai régióban. Az irányadó indexek határozott emelkedést mutattak, így a Budapest lemaradása Prága és Moszkva mögött nem okozott törést a magyar piacon. A hazai részvények finoman szólva is ambivalens teljesítményt nyújtottak, a sztárok mellett a legrosszabbul teljesítő papírok is a BÉT parkettjéről kerültek ki. Az elmúlt 5

Tovább folytatódott a bika piaci hangulat az elmúlt héten a kelet-európai régióban. Az irányadó indexek határozott emelkedést mutattak, így a Budapest lemaradása Prága és Moszkva mögött nem okozott törést a magyar piacon. A hazai részvények finoman szólva is ambivalens teljesítményt nyújtottak, a sztárok mellett a legrosszabbul teljesítő papírok is a BÉT parkettjéről kerültek ki.

Az elmúlt 5 kereskedési nap kétség kívül a cseh tőzsdét segítette legjobban, a PX50 3.3%-ot emelkedett, több helyi blue chip kiemelkedő teljesítményének köszönhetően, miközben Varsó erősödése inkább a visszafogott kategóriába tartozott.


A magyar papírok régiós összehasonlításban vegyesen szerepeltek. A térség legjobb részvénye az FHB lett, a jelzálogbank 23%-kal növelte értékét. A régiós TOP12-be bekerült még az ismét feltámadó Graphisoft, a hosszú idő után ismét biztató jeleket mutató Pannonplast és a piac örök alulárazottja, a Démász. A magyar papírokat nem a blue chipek, hanem a rally után meghúzott kisebb papírok képviselték az élbolyban. A legfigyelemreméltóbb teljesítményt a cseh részvények nyújtották, akik közül a Ceske Radio, a Phillip Morris és az áramszolgáltató CEZ képviseltette magát a legjobbak között. A cseh piac legnagyobb érdemes az volt, hogy a vezető részvények kimaradtak a legrosszabb teljesítményt nyújtó papírók sorából, ahol sajnos a magyarok vitték a prímet.


A Rába és a Nabi gyengélkedése figyelemre méltó egy bika piacon, még szerencse, hogy a lengyel a papírok elárasztják a legrosszabb 12 papír listáját.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A régió nagy bankjainak euróban számított teljesítménye nem volt túl attraktív az elmúlt héten, bár a Pekao a piac egyik nagy nyertese volt, a héten a lengyel óriás nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A távközlési szektorban a Matáv szereplése volt a legmeggyőzőbb.


NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?