19 °C Budapest

Elemzői körkép - a rally ellenére is fair value alatt forognak az FHB részvényei

Pénzcentrum
2004. március 2. 14:00

Nem különböznek számottevően a hazai elemzői vélemények az FHB esetében, a jelzálogbank részvényei az elmúlt időszak szignifikáns árfolyam emelkedése ellenére is közel 10%-kal a meghatározott fair value alatt forognak.


Vágó Attila, a Concorde elemzője a negyedik negyedéves gyorsjelentés után is a bevezetést követően meghatározott 5,800 Ft-os célárfolyamot tartja megfelelőnek.

A meglévő kockázatok ellenére az elemző a következő öt évre vonatkozóan 16%-os éves átlagos EPS növekedéssel és 35%-os átlagos ROE mutatóval számol, így még mindig ígéretes befektetési lehetőséget jelentenek a jelzálogbank részvényei. A szakértő megítélése szerint a hitelintézet fenntartható részesedése a hazai jelzálogpiacon 30% felett maradhat.

Miró József, a Cashline elemzője modellje alapján 5,821 Ft-os fair value értéket tart reálisnak az FHB papírjai esetében, amelyen a várakozásánál valamelyest kedvezőbb gyorsjelentés után sem kíván változtatni. A társaság 777 Ft-os részvényenkénti eredményt érhet el idén.

A szakértő szerint a hazai jelzáloghitelezés területén továbbra is fennmaradhat az OTP és az FHB dominanciája, a jelzálogbank fenntartható részesedése 35-40%-os lehet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A lakáshitelezési aktívitás visszaesését átmeneti jelenségnek tartja az elemző, véleménye szerint a jelenlegi részvénypiaci hossz mögött a makrogazdasági helyzet kedvezőbb megítélése és a beépülő kamatcsökkentési várakozások állnak.

Pártl Zoltán, a K&H Equities elemzője február elején egy részvény fundamentális értékét 6,451 Ft-ra tette, a likviditási diszkont figyelembe vételével pedig 5,806 Ft-os célárfolyamot határozott meg.

A szakértő 876 Ft-os EPS előrejelzést fogalmazott meg az idei esztendőre, a P/E alapú összehasonlítás alapján az FHB még az elmúlt hetek erősödését követően is jelentősen alulmúlja regionális szektortársait.

Az elemző hosszú távon 30-32%-os FHB piaci részesedésre számít a jelzálogpiacon, amely a jelenlegi szint stabilizálódását jelenti.

A jelzálogpiacon betöltött erős pozíció mellett széles partnerbanki kapcsolatot és jó minőségű portfolió jellemzi a hitelintézet működését, ugyanakkor az állami szabályozástól való függést és a nem garantált banki partneri viszonyok kockázatot jelenthetnek.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
laskainelli  |  2023.06.01 14:23
Az önbizalomhiány különböző módokon és életszakaszokban jelentkezhet, de ha megfigyeled a jelen hely...
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?