28 °C Budapest

Elemzői körkép - a rally ellenére is fair value alatt forognak az FHB részvényei

Pénzcentrum
2004. március 2. 14:00

Nem különböznek számottevően a hazai elemzői vélemények az FHB esetében, a jelzálogbank részvényei az elmúlt időszak szignifikáns árfolyam emelkedése ellenére is közel 10%-kal a meghatározott fair value alatt forognak.


Vágó Attila, a Concorde elemzője a negyedik negyedéves gyorsjelentés után is a bevezetést követően meghatározott 5,800 Ft-os célárfolyamot tartja megfelelőnek.

A meglévő kockázatok ellenére az elemző a következő öt évre vonatkozóan 16%-os éves átlagos EPS növekedéssel és 35%-os átlagos ROE mutatóval számol, így még mindig ígéretes befektetési lehetőséget jelentenek a jelzálogbank részvényei. A szakértő megítélése szerint a hitelintézet fenntartható részesedése a hazai jelzálogpiacon 30% felett maradhat.

Miró József, a Cashline elemzője modellje alapján 5,821 Ft-os fair value értéket tart reálisnak az FHB papírjai esetében, amelyen a várakozásánál valamelyest kedvezőbb gyorsjelentés után sem kíván változtatni. A társaság 777 Ft-os részvényenkénti eredményt érhet el idén.

A szakértő szerint a hazai jelzáloghitelezés területén továbbra is fennmaradhat az OTP és az FHB dominanciája, a jelzálogbank fenntartható részesedése 35-40%-os lehet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A lakáshitelezési aktívitás visszaesését átmeneti jelenségnek tartja az elemző, véleménye szerint a jelenlegi részvénypiaci hossz mögött a makrogazdasági helyzet kedvezőbb megítélése és a beépülő kamatcsökkentési várakozások állnak.

Pártl Zoltán, a K&H Equities elemzője február elején egy részvény fundamentális értékét 6,451 Ft-ra tette, a likviditási diszkont figyelembe vételével pedig 5,806 Ft-os célárfolyamot határozott meg.

A szakértő 876 Ft-os EPS előrejelzést fogalmazott meg az idei esztendőre, a P/E alapú összehasonlítás alapján az FHB még az elmúlt hetek erősödését követően is jelentősen alulmúlja regionális szektortársait.

Az elemző hosszú távon 30-32%-os FHB piaci részesedésre számít a jelzálogpiacon, amely a jelenlegi szint stabilizálódását jelenti.

A jelzálogpiacon betöltött erős pozíció mellett széles partnerbanki kapcsolatot és jó minőségű portfolió jellemzi a hitelintézet működését, ugyanakkor az állami szabályozástól való függést és a nem garantált banki partneri viszonyok kockázatot jelenthetnek.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.07.17 10:23
A Z-generáció, a 15-29 éves korosztály tagjai a legfiatalabbak, akik még csak mostanában léptek be a...
coachco  |  2024.07.14 19:49
Remarque híres regénye és az alapján készült film sem lesz témája az írásnak, de az asszociáció nem...
laskainelli  |  2024.07.08 09:07
Az önbizalom erősítése elhagyhatatlan lépés, ha jobban akarod magad érezni a bőrödben. Kihat a dönté...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem