26 °C Budapest

Elemzői körkép - a rally ellenére is fair value alatt forognak az FHB részvényei

Pénzcentrum
2004. március 2. 14:00

Nem különböznek számottevően a hazai elemzői vélemények az FHB esetében, a jelzálogbank részvényei az elmúlt időszak szignifikáns árfolyam emelkedése ellenére is közel 10%-kal a meghatározott fair value alatt forognak.


Vágó Attila, a Concorde elemzője a negyedik negyedéves gyorsjelentés után is a bevezetést követően meghatározott 5,800 Ft-os célárfolyamot tartja megfelelőnek.

A meglévő kockázatok ellenére az elemző a következő öt évre vonatkozóan 16%-os éves átlagos EPS növekedéssel és 35%-os átlagos ROE mutatóval számol, így még mindig ígéretes befektetési lehetőséget jelentenek a jelzálogbank részvényei. A szakértő megítélése szerint a hitelintézet fenntartható részesedése a hazai jelzálogpiacon 30% felett maradhat.

Miró József, a Cashline elemzője modellje alapján 5,821 Ft-os fair value értéket tart reálisnak az FHB papírjai esetében, amelyen a várakozásánál valamelyest kedvezőbb gyorsjelentés után sem kíván változtatni. A társaság 777 Ft-os részvényenkénti eredményt érhet el idén.

A szakértő szerint a hazai jelzáloghitelezés területén továbbra is fennmaradhat az OTP és az FHB dominanciája, a jelzálogbank fenntartható részesedése 35-40%-os lehet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A lakáshitelezési aktívitás visszaesését átmeneti jelenségnek tartja az elemző, véleménye szerint a jelenlegi részvénypiaci hossz mögött a makrogazdasági helyzet kedvezőbb megítélése és a beépülő kamatcsökkentési várakozások állnak.

Pártl Zoltán, a K&H Equities elemzője február elején egy részvény fundamentális értékét 6,451 Ft-ra tette, a likviditási diszkont figyelembe vételével pedig 5,806 Ft-os célárfolyamot határozott meg.

A szakértő 876 Ft-os EPS előrejelzést fogalmazott meg az idei esztendőre, a P/E alapú összehasonlítás alapján az FHB még az elmúlt hetek erősödését követően is jelentősen alulmúlja regionális szektortársait.

Az elemző hosszú távon 30-32%-os FHB piaci részesedésre számít a jelzálogpiacon, amely a jelenlegi szint stabilizálódását jelenti.

A jelzálogpiacon betöltött erős pozíció mellett széles partnerbanki kapcsolatot és jó minőségű portfolió jellemzi a hitelintézet működését, ugyanakkor az állami szabályozástól való függést és a nem garantált banki partneri viszonyok kockázatot jelenthetnek.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?