32 °C Budapest

Elemzői körkép - a rally ellenére is fair value alatt forognak az FHB részvényei

Pénzcentrum
2004. március 2. 14:00

Nem különböznek számottevően a hazai elemzői vélemények az FHB esetében, a jelzálogbank részvényei az elmúlt időszak szignifikáns árfolyam emelkedése ellenére is közel 10%-kal a meghatározott fair value alatt forognak.


Vágó Attila, a Concorde elemzője a negyedik negyedéves gyorsjelentés után is a bevezetést követően meghatározott 5,800 Ft-os célárfolyamot tartja megfelelőnek.

A meglévő kockázatok ellenére az elemző a következő öt évre vonatkozóan 16%-os éves átlagos EPS növekedéssel és 35%-os átlagos ROE mutatóval számol, így még mindig ígéretes befektetési lehetőséget jelentenek a jelzálogbank részvényei. A szakértő megítélése szerint a hitelintézet fenntartható részesedése a hazai jelzálogpiacon 30% felett maradhat.

Miró József, a Cashline elemzője modellje alapján 5,821 Ft-os fair value értéket tart reálisnak az FHB papírjai esetében, amelyen a várakozásánál valamelyest kedvezőbb gyorsjelentés után sem kíván változtatni. A társaság 777 Ft-os részvényenkénti eredményt érhet el idén.

A szakértő szerint a hazai jelzáloghitelezés területén továbbra is fennmaradhat az OTP és az FHB dominanciája, a jelzálogbank fenntartható részesedése 35-40%-os lehet.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A lakáshitelezési aktívitás visszaesését átmeneti jelenségnek tartja az elemző, véleménye szerint a jelenlegi részvénypiaci hossz mögött a makrogazdasági helyzet kedvezőbb megítélése és a beépülő kamatcsökkentési várakozások állnak.

Pártl Zoltán, a K&H Equities elemzője február elején egy részvény fundamentális értékét 6,451 Ft-ra tette, a likviditási diszkont figyelembe vételével pedig 5,806 Ft-os célárfolyamot határozott meg.

A szakértő 876 Ft-os EPS előrejelzést fogalmazott meg az idei esztendőre, a P/E alapú összehasonlítás alapján az FHB még az elmúlt hetek erősödését követően is jelentősen alulmúlja regionális szektortársait.

Az elemző hosszú távon 30-32%-os FHB piaci részesedésre számít a jelzálogpiacon, amely a jelenlegi szint stabilizálódását jelenti.

A jelzálogpiacon betöltött erős pozíció mellett széles partnerbanki kapcsolatot és jó minőségű portfolió jellemzi a hitelintézet működését, ugyanakkor az állami szabályozástól való függést és a nem garantált banki partneri viszonyok kockázatot jelenthetnek.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 20. vasárnap
Rafael
24. hét
Június 20.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?