2020. december 5. szombat Vilma

Megrohamozták az ügyfelek a bankokat ezekért a hitelekért: mit keresnek ennyien?


Jelentős az érdeklődés a válság hatásainak kivédésére átdolgozott, európai uniós forrású Mikro- és Kisvállalkozások Technológiai Korszerűsítése Célú Hitelprogram (GINOP-8.3.5-18) iránt, amely már igényelhető az MFB Pontokon. A változatlanul nulla százalékos kamat mellett elérhető hiteltermék az eddigi beruházási célok mellett önálló forgóeszköz és likviditás finanszírozást is biztosít a vállalkozások számára. A 137 milliárd forinttal növelt keretösszegű program ezzel a legjobb árazású finanszírozási lehetőség a gazdasági visszaesés alatti működés biztosításához, illetve a legolcsóbb megoldás a krízis utáni technológiai versenyre történő felkészüléshez is.

Az MFB Csoport a kormányzati válságkezelő intézkedések részeként több mint 1500 milliárd forint keretösszegű gazdaságélénkítő csomagot hirdetett. A finanszírozási programcsomag célja, hogy a hitel-, tőke- és garancia eszközök összehangolásával hatékony segítséget nyújtson a vállalkozások likviditási problémáinak megoldására, a munkahelyek megőrzésére, valamint ösztönözze a beruházási, fejlesztési tevékenységet és a cégek hazai kézben való megőrzését.

A program részeként az MFB - az uniós forráskezelésben résztvevő társintézményekkel együttműködésben - átdolgozta a legnépszerűbb uniós forrású hitelprogram, a KKV Technológia Hitel néven ismert termék feltételeit, hogy az a leghatékonyabban segítse a hazai vállalkozásokat.

A KKV Technológia Hitelprogram átalakított és új célok között felosztott 137 milliárd forinttal megemelt keretösszegének 50%-a beruházási célra, 50%-a pedig a likviditás, működés finanszírozására fordítható. A hitel futamideje beruházási hitelcél esetén maximum 7 év, a felvehető legmagasabb hitelösszeg pedig 150 millió forint.

Forgóeszköz és likviditás finanszírozás esetén a futamidő maximum 5 év, a legmagasabb hitelösszeg pedig 300 millió forint lehet. Az ügyfelek által fizetendő kamat mindkét esetben nulla százalék. A nulla százalékos hitel június 12-től igényelhető országszerte, az MFB Pontok hálózatában.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program feltételrendszerének megfelelően a hitel felvételére devizabelföldinek minősülő, Magyarország területén - a közép-magyarországi régió kivételével - székhellyel, telephellyel illetve az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarország területén - a közép-magyarországi régió kivételével - fiókteleppel rendelkező KKV-k jogosultak. A program keretösszegét az MFB az uniós forráskezelésben résztvevő társintézményekkel együttműködésben az európai uniós forrású GINOP-hiteltermékek keretében még szabad források többségének átcsoportosításával alakította ki.

Az uniós forrású hitelprogram mellett április 30-tól már elérhetők azok a hitel-, tőke- és garanciaprogramok, melyeket az MFB és az MFB Csoport tagvállalatai biztosítanak a hazai vállalkozásoknak a koronavírus járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására és jövőbe mutató terveik megvalósítására.

Az újonnan kidolgozott, illetve jelentősen átalakított három hitel-, kettő garancia- és négy tőkeprogram a mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint a nagyvállalatok számára is célzott módon biztosítja a működés fenntartásához, munkavállalóik megtartásához, illetve beruházásaik megvalósításához szükséges forrást. A tőkeprogramok a Hiventures Zrt., illetve piaci alapkezelők, míg a Krízis Garanciaprogram a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezelésében érhető el.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk