2019. február 21. csütörtök Elenonóra

Fontos változás jön a magyar banknál: a kártyás vásárlásokat érinti


Az internetes bankkártyahasználat biztonságának további növelése érdekében a CIB Bank 2019. március 01. dátummal bevezeti az Internetes vásárlást megerősítő kód használatát. A bank szerint a szolgáltatás fokozott védelmet jelent az interneten történő bankkártyás fizetés során.

A CIB Bank hivatalos oldalán olvasható, hogy a bank 2019. március 01. dátummal bevezeti az Internetes vásárlást megerősítő kód használatát. A szolgáltatás díjmentes lesz, a megerősítő kódot tartalmazó üzenetekért a bank nem számít fel díjat.

A bevezetést követően az Internetes vásárlást megerősítő kód használata minden olyan elfogadóhelyen kötelező, amely elfogadóhely a 3D Secure szolgáltatást alkalmazza a kártyaelfogadás során. Amennyiben az adott internetes vásárlás során a kód megadása kötelező, a helyes kód megadása nélkül a tranzakció elutasításra kerül.

Változás, változás

Internetes vásárlás során az eddig megszokott kártyaadatokon felül (név, kártyaszám, lejárat, CVC/CVV kód) egy plusz, SMS üzenetben vagy Okos értesítésben kapott, 3 percig érvényes, egyedi azonosító kód megadására is szükség lesz azon elfogadóhelynél (kereskedőnél), aki alkalmazza  az Internetes vásárlást megerősítő kód (3D Secure) szolgáltatást. 

Amennyiben az érintett elfogadóhely (kereskedő) alkalmazza az Megerősítő kód (3D Secure) szolgáltatást, akkor a bankkártya használatával történő internetes vásárlások kizárólag internetes biztonsági kód használatával történhetnek. Arról, hogy egy elfogadóhely alkalmazza-e a megerősítő kódot a "Verified by Visa", illetve "MasterCard SecureCode" logó tanúskodik. 

Fontos tudni, hogy az új kód megadására 3 lehetőség van. Amennyiben három alkalommal helytelen kódot ír be a kártyabirtokos, úgy a szolgáltatás átmenetileg blokkolásra kerül, ami azt jelenti, hogy a kártyabirtokos 60 percen keresztül nem tudja online fizetésre használni az adott bankkártyát. A blokkolás feloldását az Üzletfél, illetve a Kártyabirtokos kezdeményezheti a CIB24 telefonos ügyfélszolgálatán keresztül vagy személyesen bankfiókban.

Amennyiben kilenc egymást követő alkalommal rosszul adja meg a Megerősítő kódot, a szolgáltatás tartósan blokkolásra kerül. Az Üzletfél, illetve a Kártyabirtokos  ez esetben is a CIB24-es telefonos ügyfélszolgálatnál vagy személyesen bankfiókban kérheti a feloldást.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 602 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Hatalmas tortúra: gyerek nélkül is lehet kamatmentes az Orbán-hitel
A CSOK szabályai sejtetik, mi várhat a meddő párokra.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS