2017. július 24. hétfő Kinga, Kincső
Hírek » Hitel

Felújítanád a lakásod, de nincs rá pénzed? Így neked is összejöhet

Viszik a személyi kölcsönöket, mint a cukrot: az MNB adatai szerint idén áprilisban 22,4 milliárd forintra rúgott az új személyi kölcsönök összege, ami éves összevetésben 36 százalékos növekedést jelent.. Hogy minek köszönhető a növekedés? Részben a kamatok mérséklődésének, a személyi kölcsönök átlagos piaci kamata ugyanis idén áprilisban 15,46 százalékos volt, ami közel 2 százalékpontos csökkenést jelent éves szinten. Megnéztük, milyen konstrukciókat kínálnak a bankok, és melyikkel járnánk a legjobban.


Viszik a személyi kölcsönöket, mint a cukrot: az MNB adatai szerint idén áprilisban 22,4 milliárd forintra rúgott az új személyi kölcsönök összege, ami éves összevetésben 36 százalékos növekedést jelent.. Hogy minek köszönhető a növekedés? Részben a kamatok mérséklődésének, a személyi kölcsönök átlagos piaci kamata ugyanis idén áprilisban 15,46 százalékos volt, ami közel 2 százalékpontos csökkenést jelent éves szinten.

Ráadásul az ügyintézés is egyszerű: már akár fél óra alatt pénz ütheti a markunkat, ha szükségünk van rá. Egy január 1-én életbe lépett jogszabály-módosításnak köszönhetően ugyanis egyfajta keretszerződéssel anélkül tudunk személyi kölcsönt felvenni, hogy bemennénk a bankfióka, ami természetesen jelentősen felgyorsítja az igénylést.

Hogy ez a gyakorlatban mit jelent? Az OTP-nél például az ügyfél fél óra alatt megkapta a pénzét, de saját ügyfeleknél (online igénylés esetén) is csupán általában néhány óra telik el az igénylés és a folyósítás között. Az Erste banknál sem kell néhány óránál többet várni az utalásra, míg az FHB-nál a rekord 1,5 óra volt, de az átlagos folyósítás sem lassú, a belsős és a külsős ügyfelek egyaránt 2-4 óra alatt juthatnak a pénzükhöz.

"Az online igénylés egyre népszerűbbé válik, mivel kényelmes az ügyfelek számára. Érdekes, hogy az online igénylők gyakorta késő éjszaka, esetleg kora reggel élnek ezzel a lehetőséggel, és sok esetben pár órán belül már folyósításra is kerül a hitelösszeg" - mondta Rajna Gábor, a K&H lakossági értékesítési igazgatója.

A K&H ügyfelei egyébként leggyakrabban lakásfelújításra, autóvásárlásra és adósságrendezésre, tehát a meglévő hiteleik kiváltására fordítják a pénzt. Az átlagos hitelösszeg pedig 1,14 millió forintra rúg, a futamidő pedig jellemzően 5 év. A banknál 2015-ben 10,3 milliárd forint értékben folyósítottak személyi hitelt az ügyfeleknek, míg 2016-ben ez az összeg már 14 milliárd forintra rúgott, ami több mint 30 százalékos növekedést jelent. Érdekesség, hogy a legtöbb ügyfél tavasszal, illetve nyáron igényli a legtöbb kölcsönt.

Megnéztük, most milyen konstrukciókkal várják a bankok az ügyfeleket, és melyikkel járunk a legjobban, ha 1 millió forintot szeretnénk felvenni 5 éves futamidővel úgy, hogy igazolható nettó jövedelmünk nem több 250 ezer forintnál.

A teljes hiteldíj mutató (THM) alapján a legjobb választás az MKB Mosoly Személyi Kölcsön nevű terméke. A THM 10,75 százalék, és 20 814 forintos törlesztőrészlettel kapjuk meg az egymilliót. Nem járunk rosszul a Sberbank Fair Expressz személyi kölcsönnel sem: 10,98 százalékos THM mellett 21 193 lenne a törlesztőrészlet.

Ha lakásfelújításban gondolkozunk, jó lehet a K&H megújult otthonszépítő személyi kölcsön, ezzel havonta 21 242 forint lenne a törlesztőrészlet, a THM pedig 11,50 százalék. 12,21 százalékos THM-mel kaphatjuk meg a Mohácsi Takarék Bank Takarék Személyi Kölcsönét, ez esetben 21 608 forintos törlesztővel kell számolnunk, és jó választás az FHB Prémium Személyi Kölcsöne is, amelynél a havi törlesztő 21 310 forint, a THM pedig 12,69 százalék.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Szomorú vallomás: na ezért nem jönnek haza a londoni magyarok
Nem a pénz az egyetlen, ami marasztalja Laurát és Tamást.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Elképesztő térképen mutatják be a világ pénzeit: ilyen kavalkádot még tuti, hogy nem láttál

A világ legtöbb országának saját pénzneme van, amelyek elnevezéseit jellemzően valamilyen súly mértékegységből származik. Nem csoda tehát, hogy több országban is hasonló elnevezése van a helyi...
 

Tuti tippek, hogy mire használd a tojáshéjat a kertben

Ha legközelebb tojást eszel, ne dobd ki a héját a kukába, ugyanis ha van kerted, és kertészkedsz is, nagy hasznát veheted. Összeszedtünk három érdekes tippet, mire is használhatod a tojáshéjat a kertben. 1....
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

07.20-07.26
Országos

Spar

07.20-07.26
Országos

Lidl

07.20-07.26
Országos

Aldi

07.20-07.26
Országos

Auchan

07.20-07.26
Országos

Tesco

07.20-07.26
Országos

Diego

07.01-07.31
Országos

Lidl

Nyár
06.26-07.31
Országos