2020. október 2. péntek Petra

Egyre többen igényelnek így kölcsönt a magyar banknál: milyen jól teszik


Gyorsan teret nyert az okostelefonon keresztül igényelhető személyi kölcsön. Mobilbankon keresztül tavaly augusztus óta lehet személyi kölcsönt igényelni, az első évben összesen 9600 személyikölcsönt-folyósítás történt összesen 12,7 milliárd forint értékben. Az érintettek átlagosan 1,4 millió forintos személyi kölcsönt kaptak, 30 százalékuk nő, 70 százalékuk pedig férfi - tájékoztatta a Pénzcentrumot a K&H Bank.

Pénzre van szükséged? Keress segítséget a Pénzcentrum kalkulátorával!

A koronavírus-járvány miatt a lakossági hitelezés elmúlt években látott ütemes növekedése lelassult, az online és digitális megoldások azonban felértékelődtek, így a K&H tavaly augusztus óta elérhető, mobilbankon és ebankon keresztül igényelhető online személyi kölcsöne is. Ennek segítségével a bank mobillal rendelkező, digitálisan aktív ügyfelei számára lehetővé vált, hogy mobiltelefonjukon keresztül - akár az otthoni foteljükből - igényelhessenek kölcsönt.

A megoldás népszerűvé vált: az első évfordulóra már összesen 9600 folyósítás történt, összesen 12,7 milliárd forint értékben, ebből 6000 személyi kölcsönt folyósítottunk augusztus közepéig, közel 8,5 milliárd forint értékben. Átlagosan egy-egy mobiltelefonos igénylő 1,4 millió forint hitelhez jutott

- mondta Árva András, a K&H Bank lakossági marketing szegmens főosztályvezetője. A bank összesítéséből kiderül az is, hogy 

 

  • az érintettek átlagéletkora 35 év, 
  • 30 százalékuk nő, 70 százalékuk pedig férfi, 
  • 50% százalékuk házas,
  • 79 százalékuk a K&H-s mobilapplikáción keresztül kérte a K&H online személyi kölcsönét, 
  • a hiteligénylés célja leggyakrabban a lakáscélhoz kapcsolódik.
Fontos kiemelni, hogy nem a K&H Bank az egyetlen, ahol már teljesen online formában igényelhetünk személyi kölcsönt. Ha kíváncsi vagy, hogy a te számlavezető bankodnál is elérhető-e a szolgáltatás, nézz szét a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorában.

 

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó