2020. július 14. kedd Örs, Stella

3 napos leállás jön a magyar banknál: erről minden ügyfélnek tudnia kell


Egységes számlavezető rendszeren fog működni minden Takarékbank-fiók - írja közleményében a pénzintézet. 2020. június 30-ával lezárul számlavezető rendszereik egységesítése, ami többnapos bankszünnappal jár majd.

2020. július 1-jétől a Takarékbank minden ügyfele egységes kiszolgálásban részesül az ország bármely pontján működő Takarékbank-fiókban az informatikai háttér tekintetében is. Az egységesítés utolsó állomása azonban úgy valósítható meg, hogy a bank 2020. június 26. péntek, június 29. hétfő és június 30. kedd napokon bankszünnapot tart.

A bankszünnapok alatt az azonnali fizetési (AFR) megbízások folyamatosan teljesülnek és a bankkártyák is zavartalanul használhatók vásárlásra és készpénzfelvételre a számlán lévő fedezet erejéig. A bankfiókok - szűkített termék- és szolgáltatáspalettával, de - nyitva tartanak majd a bankszünnap alatt is, és a mobil bankfiókok is az előre meghirdetett menetrend szerint járják majd az országot.

A Takarékbank azt javasolja az ügyfeleinek, hogy ha tehetik, a Takarék Netbank és a Takarék Mobilapp csatornákat használják a bankszünnapok alatt is.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS