11 °C Budapest

Dúl az eperbotrány a piacokon: na és mi a helyzet a multiknál?

Pénzcentrum
2019. május 16. 15:02

Az eperidény májustól júliusig tart Magyarországon. Míg március-április hónapokban főként az görög, spanyol vagy olasz import gyümölcs jelent meg a hipermarketek polcain jóval magasabb áron, addig most már elvileg kapható a hazai földieper is. Végigpásztáztuk az akciós újságokat, hogy megtudjuk mennyiért vásárolhatunk be a gyümölcsből. 

A magyar szabadföldi szamóca jellemzően május közepétől kerül ki a standokra, és az üzletekbe, a hajtatott növényházi, fóliás gyümölcs pedig akár már egy hónappal korábban. Két hónappal ezelőtt járt utána a Pénzcentrum, mennyit spórolhatunk, ha kivárjuk az eperszezont, és nem rohanjuk meg rögtön a nagy boltokat. Akkor a Lidl már 1058 forintos kilónkénti áron kínálta a friss gyümölcsöt. A CBA Prímából 1099 forintért rendelhettünk lédig szamócát, míg a Spanyolországból származó Tesco Édes Földieper kilója 1596 forint volt. De vajon mennyit csökkentek azóta az árak?

A Tescóban a földieper 500 grammos csomagja 349 forint, tehát hiperolcsó a márciusi árához képest, kilója csak 698 forint! A származási helyet nem tünteti fel az akciós újság, amelyben nem csak az olcsó epret, hanem akciós málnát, görög dinnyét, sárgadinnyét is találunk, nem is beszélve a húsok és grilltermékek 15-40 százalékos akcióiról.

Nézd meg a Tesco akciós ajánlatait itt!

A Spar újonnan indult webshopja szerint az eper 500 grammos csomagja 499 forint, tehát kilója 998 forintba kerül. Az akciós újságból kiszorul az eper, helyet adva a nektarinnak és sárgabaracknak, illetve a gyereknapi akcióknak.

Kattints a Spar és Interspar üzletek akciós ajánlataiért!

Auchan tálkás földieper fél kilós csomagja 549 forint, tehát kilós ára 1098 forint. A származási országát tekintve Magyarország, Görögország, Olaszország, és Spanyolország is fel van tüntetve. Hogy tényleg ennyire mindegy-e, hogy honnan származik a gyümölcs, arról itt írtunk korábban. Az Auchan áruházak már a befőzési szezonra készülnek: dzsemfixek, befőttesüvegek, és mindenféle kellék szerepel sok egyéb akciójuk mellett az eheti újságjukban.

Lesd meg az Auchan eheti nagy akcióit itt!

Az Aldi hétvégi akciójában 700 helyett 499 forint lesz egy doboz eper! Azonban mivel az aldis kiszerelés csak 400 grammos, itt a legdrágább az eper kilója: 1247,5 forint. A címkéje szerint viszont friss és magyar. Az Aldi sokkal inkább már a nyárra készül az akcióival: kedvező árú jégkrém dömpingre lehet a láncnál számítani!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kíváncsi vagy az Aldi akcióira? Kattints!

A Lidl akciós újságában már hetek óta nem szerepel az eper, viszont a málnát továbbra is 36 százalékos kedvezménnyel vehetjük meg. Már a Lidl is a nyárra készül rengeteg akciós grilltermékkel, jégkrémmel és hűsítő sörökkel.

Ezekkel az akciókkal készül a nyárra a Lild!

A CBA és CBA Príma szintén nem az epret, hanem más szezonális zöldségeket-gyümölcsöket akciózott le a héten, és ez a lánc is inkább már a grillszezonra koncentrál. Viszont a Príma webshopban 849 forint az eper kilónkénti ára, tehát még így is olcsóbb, mint más láncok akciós termékei. A származási helyet ez esetben sem tudjuk meg.

Nézd meg a CBA Príma akciós ajánlatait!

Míg márciusban még 4000 forint körül mozgott az eper kilós ára, a legtöbb helyen ma már 1000 forintra visszacsökkent. Várhatóan ez az ár is tovább fog csökkenni, így lassan felkészülhetünk a befőzésre is. Május végéig az előrejelzések szerint úgyis esős, felhős időnk lesz, éppen megfelelő rá, hogy nekiálljunk az eperlekvár befőzésének.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm