12 °C Budapest
Nyíltan csalnak a piacokon: magyar termékként adják drágán a külföldi epret

Nyíltan csalnak a piacokon: magyar termékként adják drágán a külföldi epret

2019. május 6. 18:00

Háromszoros áron adják tovább a külföldi epret a magyar kereskedők a Nagybani piacon: szimplán átcsomagolják, mintha hazai termék lenne. Nagyot kaszálnak az átveréssel, miközben senki nem ellenőrzi őket.

Nem is titokban csomagolják át a kereskedők görög és spanyol import epret a Nagybani piacon, hogy aztán magyarként árulják tovább, tetemes haszonnal - számolt be a 24.hu-nak egy magyar epertermelő. A FruitVeb volt alelnöke, Csizmadia György szerint amit az epertermelő látott, évről-évre visszatérő probléma, és nemcsak a Nagybanin fordul elő, hanem a kisebb piacokon is.

A nyilatkozó termelő elmondása szerint az import gyümölcs kilóját 300 forint körül hozták be, így pedig még háromszoros áron is olcsóbban adják, mint a magyar termelők, akik 1000-1200 forintot kérnek kilónként a hidegfóliás termésért.

Állítása szerint a Nagybanin szabadon megy az átcsomagolás, legfeljebb aki szégyenlősebb, az nem az asztalon csinálja.

A lapnak nyilatkozó termelő nem tapasztalta még, hogy bárki is ellenőrizné, mi folyik, de azt mondta, hogy a trükközők erre is fel vannak készülve: a raklapnyi import mellé vesznek egy-két láda magyar epret, és ha ellenőrzést kapnak, azt mondják, éppen a számlával lefedett magyar epret árulják.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?