36 °C Budapest
Beindult az akcióháború a bankokban: erre figyelj, ha spórolva akarsz pénzhez jutni

Beindult az akcióháború a bankokban: erre figyelj, ha spórolva akarsz pénzhez jutni

2018. október 19. 15:00

Bőven volt változás a magyar bankok termékkínálatában októberben. Mutatjuk a legütősebb akciókat, és az egyes konstrukciók feltételeit is.

Bár az októbert a lakossági pénzügyek területén kezdetben a JTM-változások, majd kétségkívül a lakástakarékok állami támogatásának elvétele tematizálta, addig a személyi kölcsönök körül is történt jó néhány változás. A Bank360 is rávilágított, valamint a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorának segítségével is kiderül, hogy milyen újdonságokra érdemes az ügyfeleknek figyelniük, ha most vennének fel személyi hitelt.

  • Sberbank: a pénzintézet év végéig meghosszabbította Árgarancia akcióját. Ha a Fair Adósságcsökkentő Plusz, Fair Plusz és Fair Expressz Plusz Személyi kölcsönök igénylése során a folyósítás utáni 5 banki munkanapon belül jobb kamatajánlatot találunk valahol ugyanarra a konstrukcióra, mint ami a Sberbankos szerződésünkben szerepel, és mi erről egy banki ígérvényt is viszünk a Sberbanknak, a pénzintézet módosítja a szerződésünket a kedvezőbb kamatra.
  • Cofidis: a pénzintézet változó (12 havi BUBOR + kamatfelár) helyett már fix kamatozással kínálja Adósságrendező kölcsönét. A THM 14,36 százalék.
  • MKB Bank: a bank általános minimum jövedelmi limitet állapított meg személyi kölcsöneinél, amely nettó 100 000 forint. Ezen igazolt nettó jövedelem alatt a pénzintézet nem fogad be ajánlatot. Egységesítésre kerültek a kamatkedvezmények is: 100 000 forintos igazolt jövedelemnél 2 százalékkal csökken az ügyleti kamat, 250 000 forint igazolt jövedelemtől 5 százalék a kedvezmény. Mosoly személyi kölcsön igénylése esetén amennyiben 500 000 forint feletti a hitelösszeg, a futamidő elérheti a 84 hónapot.

Veres Patrik, a Bank360 szakértője szerint a hitelintézetek továbbra is élvezik a személyi kölcsönök iránti hatalmas érdeklődést a lakosság részéről. A kamatokban szinte nincs változás, a pénzintézetek inkább az akciókban versengenek a hiteligénylők kegyeiért.

Jó hír, hogy egyre több pénzintézet kínál akár 10 millió forintos hitelösszeget is személyi kölcsönként, így lakáscélokhoz is megfelelhet a jelzáloghiteleknél sokkal egyszerűbb igénylési feltételekkel gyorsan felvehető hitelfajta

- vélekedett Veres Patrik.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. július 4. 12:52
Több héttel tovább lehet jelentkezni a Paprika Studios televíziós műsorgyártócég és az RTL Magyarors...
Holdblog  |  2022. július 4. 11:59
Az orosz aranyra vonatkozó nyugati importtilalom bejelentését követően nem lehetett érdemi piaci rea...
Kiszámoló  |  2022. július 3. 16:37
Bő ötven éve nem zárt olyan rossz első félévet az S&P 500, mint idén, 20% feletti zuhanás lett a...
Összkép  |  2022. július 2. 18:20
Egy új nemzedék lép be a felnőtt világba, az 1995 és 2009 között született Z generáció. A jövő egyre...
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?