16 °C Budapest

Kitört a forinthitel-háború, 40 millióból épült az Év Háza - heti összefoglaló

2011. október 9. 17:55

Ismét izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött. Az év 40. hete a végtörlesztés jegyében telt a Pénzcentrum.hu szerkesztőségében. Górcső alá vettük például a pénzintézetek legfrissebb forinthitelkondícióit, hiszen a legtöbben új forinthitel felvételével akarják rendezni tartozásukat. Foglalkoztunk a takarékokkal is, melyek az igen alcsony kamataikkal kirobbantották a forinthitel-háborút. Természetesen a végtörlesztésen túl számos témával foglalkoztunk még. Összehasonlítottuk például a lakáskasszákat, hogy takarékoskodni vágyó olvasóinkat segítsük a választásban, s bemutattuk az Év Házát is, melyben a múlt alapvetései találkoznak a modern kor vívmányaival. Ez történt tehát a héten, a teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.

40 millióból épült az Év Háza: Te laknál benne? +KÉPEK
A modern városi világ és a múlt alapvetései találkoznak egy Nagykovácsiban található családi házban, mely idén elhódította az "Év Háza" díjat. Mit gondolsz, Te laknál benne? Szavazás a cikk végén!

Érdemes forinthitelre váltani? Számold ki!
Ha nem megy zsebből a végtörlesztés, csak a hitel jöhet szóba! Kalkulátorunk segítségével kiszámolhatod mekkora törlesztőrészlet változásra számíthatsz a különböző konstrukciók révén. Néhány adat megadása után magad nézheted meg: mennyire éri meg forintosítani devizahiteledet?

Végtörlesztés-körkép: ezt kínálják most a bankok
Egy hete lehet élni a végtörlesztés lehetőségével, egyes szakértői becslések szerint közel 200 ezren fognak így tenni december 30-áig. A legtöbben új forinthitel felvételével akarják rendezni tartozásukat. Csakhogy kamatemelésektől és a hitelezés teljes leállításától volt hangos az elmúlt hét. Lássuk, milyen most a felhozatal!

Kiderült: az MKB Bank sem hajt a devizahitelesekre
Az MKB sem akar beszállni a végtörlesztések nyomán kialakuló hitelversenybe. A K&H után már a második bank jelenti ki, hogy nem fogad be forinthitel igénylést lakáscélú hitelkiváltásra (a K&H-nál ez a saját ügyfelekre vonatkozik). A Pénzcentrum.hu egyik olvasójától kapott leveléből az is kiderült, szabadfelhasználású jelzáloghitel sem igényelhető a banknál, legalábbis devizahitel forintosítására nem.

13,5%-os THM az OTP-nél!
Kisebb-nagyobb lépésekben hátrál az OTP bank. Naponta megjelenő kondíciós listáiban egyre feljebb tolja a lakáscélú forinthitelek THM-eit, az augusztus végi 11,49 százalékos érték hétfőre 13,48, keddre 13,50 százalékra emelkedett. Véleményünk szerint látunk még ennél kedvezőbb hitelkamatokat az OTP banknál is, a jelenlegi visszatorpanás időkérésnek tekinthető, amit a devizahitelesek is a hirtelen döntés helyett a felkészülésre fordíthatnak.

8,37-es THM: kitört a forinthitel-háború!
Akár 8,75 százalékos kamattal (és akár 8,37-es THM-mel) kínál forinthitelt egy takarék. Azon ügyfeleknek, akik élni szeretnének az egyösszegű előtörlesztéssel, de arra saját forrással vagy megtakarítással nem rendelkeznek - hitelképességtől függően - a Somogy Takarék Szövetkezet hitelt nyújt - olvasható a bank honlapján. Ezzel ugyan nem az első, de mindenképp a legkedvezőbb ajánlat jelent meg a piacon, kifejezetten végtörlesztőknek.

Végtörlesztés 20 perc alatt: így is lehet
Péntek délutáni, "Gond van a végtörlesztéssel? Most megírhatod" című felhívásunkra rengeteg olvasói levél érkezett a Pénzcentrum.hu szerkesztőségébe. Lapunk látogatói számos kérdést, illetve tapasztalatot osztottak meg velünk, melyek közül először néhány pozitív példát ragadtunk ki, hogy megmutassuk gyerekjáték is lehet a végtörlesztés, már amennyiben rendelkezik valaki elegendő saját forrással.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Itt a két lakáskassza: melyik a jobb?
Mivel törvény szabályozza termékeiket, a jelenleg piacon lévő két lakástakarék-pénztár ajánlatai között csak nüansznyi különbségek vannak. Az OTP a kis összeget megtakarítani tudók, míg a Fundamenta az azonnali hitelesek lakáskasszája lehet. Két szélsőséget leszámítva viszont nehéz dönteni, a Pénzcentrum.hu épp ezért összegyűjtötte a legfontosabb kondíciókat és eltéréseket, ami meghatározhatja, melyik lakáskasszánál érdemes megtakarítani.

Újabb pofonok a gyermekes családoknak
Jelentősen megnöveli a gyermekes családok kiadásait az áfakulcs 27 százalékra tervezett emelése. A rezsikiadások, az élelmiszerárak, az utazási költségek emelkedése mellett valamennyi gyermekneveléshez kapcsolódó termék és szolgáltatás ára nő. Így egyebek között drágább lesz a pelenka, a bébiétel, a gyermekétkeztetés, a babakocsi, az autósülés, a gyermekjátékok, ruhaneműk. Tovább rontja a helyzetet a gázolaj jövedéki adójának novemberi emelkedése, valamint a forint gyengülése is. Nem kedveznek a gyermekeseknek a személyi jövedelemadózásban tervezett intézkedések, és a családi pótlék befagyasztása sem.

Ezt is lenyomják a torkunkon: hamis élelmiszerek Magyarországon
Méz, tejföl, tejpor - ezek a termékek számítanak a leginkább hamisított élelmiszereknek Magyarországon. Általában a piacokon találkozhatunk bizonytalan eredetű árucikkekkel, a felderítés azonban nem könnyű - leginkább az egységes jogszabályi háttér hiányzik. Ráadásul az EU egész területén egyre több a hamis élelmiszer.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem