12 °C Budapest

Kitört a forinthitel-háború, 40 millióból épült az Év Háza - heti összefoglaló

2011. október 9. 17:55

Ismét izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött. Az év 40. hete a végtörlesztés jegyében telt a Pénzcentrum.hu szerkesztőségében. Górcső alá vettük például a pénzintézetek legfrissebb forinthitelkondícióit, hiszen a legtöbben új forinthitel felvételével akarják rendezni tartozásukat. Foglalkoztunk a takarékokkal is, melyek az igen alcsony kamataikkal kirobbantották a forinthitel-háborút. Természetesen a végtörlesztésen túl számos témával foglalkoztunk még. Összehasonlítottuk például a lakáskasszákat, hogy takarékoskodni vágyó olvasóinkat segítsük a választásban, s bemutattuk az Év Házát is, melyben a múlt alapvetései találkoznak a modern kor vívmányaival. Ez történt tehát a héten, a teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.

40 millióból épült az Év Háza: Te laknál benne? +KÉPEK
A modern városi világ és a múlt alapvetései találkoznak egy Nagykovácsiban található családi házban, mely idén elhódította az "Év Háza" díjat. Mit gondolsz, Te laknál benne? Szavazás a cikk végén!

Érdemes forinthitelre váltani? Számold ki!
Ha nem megy zsebből a végtörlesztés, csak a hitel jöhet szóba! Kalkulátorunk segítségével kiszámolhatod mekkora törlesztőrészlet változásra számíthatsz a különböző konstrukciók révén. Néhány adat megadása után magad nézheted meg: mennyire éri meg forintosítani devizahiteledet?

Végtörlesztés-körkép: ezt kínálják most a bankok
Egy hete lehet élni a végtörlesztés lehetőségével, egyes szakértői becslések szerint közel 200 ezren fognak így tenni december 30-áig. A legtöbben új forinthitel felvételével akarják rendezni tartozásukat. Csakhogy kamatemelésektől és a hitelezés teljes leállításától volt hangos az elmúlt hét. Lássuk, milyen most a felhozatal!

Kiderült: az MKB Bank sem hajt a devizahitelesekre
Az MKB sem akar beszállni a végtörlesztések nyomán kialakuló hitelversenybe. A K&H után már a második bank jelenti ki, hogy nem fogad be forinthitel igénylést lakáscélú hitelkiváltásra (a K&H-nál ez a saját ügyfelekre vonatkozik). A Pénzcentrum.hu egyik olvasójától kapott leveléből az is kiderült, szabadfelhasználású jelzáloghitel sem igényelhető a banknál, legalábbis devizahitel forintosítására nem.

13,5%-os THM az OTP-nél!
Kisebb-nagyobb lépésekben hátrál az OTP bank. Naponta megjelenő kondíciós listáiban egyre feljebb tolja a lakáscélú forinthitelek THM-eit, az augusztus végi 11,49 százalékos érték hétfőre 13,48, keddre 13,50 százalékra emelkedett. Véleményünk szerint látunk még ennél kedvezőbb hitelkamatokat az OTP banknál is, a jelenlegi visszatorpanás időkérésnek tekinthető, amit a devizahitelesek is a hirtelen döntés helyett a felkészülésre fordíthatnak.

8,37-es THM: kitört a forinthitel-háború!
Akár 8,75 százalékos kamattal (és akár 8,37-es THM-mel) kínál forinthitelt egy takarék. Azon ügyfeleknek, akik élni szeretnének az egyösszegű előtörlesztéssel, de arra saját forrással vagy megtakarítással nem rendelkeznek - hitelképességtől függően - a Somogy Takarék Szövetkezet hitelt nyújt - olvasható a bank honlapján. Ezzel ugyan nem az első, de mindenképp a legkedvezőbb ajánlat jelent meg a piacon, kifejezetten végtörlesztőknek.

Végtörlesztés 20 perc alatt: így is lehet
Péntek délutáni, "Gond van a végtörlesztéssel? Most megírhatod" című felhívásunkra rengeteg olvasói levél érkezett a Pénzcentrum.hu szerkesztőségébe. Lapunk látogatói számos kérdést, illetve tapasztalatot osztottak meg velünk, melyek közül először néhány pozitív példát ragadtunk ki, hogy megmutassuk gyerekjáték is lehet a végtörlesztés, már amennyiben rendelkezik valaki elegendő saját forrással.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Itt a két lakáskassza: melyik a jobb?
Mivel törvény szabályozza termékeiket, a jelenleg piacon lévő két lakástakarék-pénztár ajánlatai között csak nüansznyi különbségek vannak. Az OTP a kis összeget megtakarítani tudók, míg a Fundamenta az azonnali hitelesek lakáskasszája lehet. Két szélsőséget leszámítva viszont nehéz dönteni, a Pénzcentrum.hu épp ezért összegyűjtötte a legfontosabb kondíciókat és eltéréseket, ami meghatározhatja, melyik lakáskasszánál érdemes megtakarítani.

Újabb pofonok a gyermekes családoknak
Jelentősen megnöveli a gyermekes családok kiadásait az áfakulcs 27 százalékra tervezett emelése. A rezsikiadások, az élelmiszerárak, az utazási költségek emelkedése mellett valamennyi gyermekneveléshez kapcsolódó termék és szolgáltatás ára nő. Így egyebek között drágább lesz a pelenka, a bébiétel, a gyermekétkeztetés, a babakocsi, az autósülés, a gyermekjátékok, ruhaneműk. Tovább rontja a helyzetet a gázolaj jövedéki adójának novemberi emelkedése, valamint a forint gyengülése is. Nem kedveznek a gyermekeseknek a személyi jövedelemadózásban tervezett intézkedések, és a családi pótlék befagyasztása sem.

Ezt is lenyomják a torkunkon: hamis élelmiszerek Magyarországon
Méz, tejföl, tejpor - ezek a termékek számítanak a leginkább hamisított élelmiszereknek Magyarországon. Általában a piacokon találkozhatunk bizonytalan eredetű árucikkekkel, a felderítés azonban nem könnyű - leginkább az egységes jogszabályi háttér hiányzik. Ráadásul az EU egész területén egyre több a hamis élelmiszer.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?