24 °C Budapest

Végtörlesztés 20 perc alatt: így is lehet

2011. október 9. 12:07

Péntek délutáni, "Gond van a végtörlesztéssel? Most megírhatod" című felhívásunkra rengeteg olvasói levél érkezett a Pénzcentrum.hu szerkesztőségébe. Lapunk látogatói számos kérdést, illetve tapasztalatot osztottak meg velünk, melyek közül először néhány pozitív példát ragadtunk ki, hogy megmutassuk gyerekjáték is lehet a végtörlesztés, már amennyiben rendelkezik valaki elegendő saját forrással.

Egyik olvasónk a K&H Banknál felvett devizahitelét tért be végtörleszteni a hálózat egyik budapesti fiókjába. Pozitív tapasztalatait velünk is megosztotta. E szerint olvasónk előre kiszámolta fennálló tőketartozását és a kikalkulált összeget családi kölcsön segítségével átutalta bankszámlájára, s már így tért be a fiókba.

Elmondása szerint alig 20 percet vett igénybe az ügyintézés, melynek során kitöltöttek mintegy 4 oldalnyi nyomtatványt, s ellenőrizték, hogy rendelkezésre áll-e a számláján a hitel előtörlesztéséhez elegendő fedezet. Mint azt olvasónk elmondta, az ügyintéző hölgy ott helyben a fiókban lezárta a szerződést. A törlési engedély elkészítése pedig, amivel a Földhivatal a jelzálogjogot törölni tudja, mintegy 2 hetet vesz igénybe - tudtuk meg olvasónk leveléből.

Egy másik olvasónk az MKB Banknál találkozott hasonlóan zökkenőmentes ügyintézéssel. Ő szeptember végén tért be a pénzintézet egyik fővárosi egységébe, ahol bár az ügyintéző közönyösen fogadta, megígérte, hogy pár napon belül értesítik a lehetőségről. Néhány nap elteltével érkezett is a telefon, s bár később a fiókban mindenképp rá akarták beszélni a forinthitellel való kiváltásra, azonban a saját megtakarításból történő végtörlesztésnek végül az ő esetében sem volt akadálya.

Mint elmondta az ügyintézés viszonylag gördülékeny volt, s szerencsére semmilyen trükkös-apróbetűs nyilatkozatot nem akartak vele aláíratni. Olvasónk levelében azt is megemlítette, hogy egyik rokona a CIB Banknál találkozott hasonlóan gördülékeny ügymenettel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 27. 07:40
A Media1 megtudta, hogy a gazdasági körülmények miatt bezárja a BBC History című magazint a Kossuth...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Holdblog  |  2022. május 27. 06:17
A pszichológián belül létezik az affective forecasting témakör, amelynek célja a jövőbeli viselkedés...
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?