2 °C Budapest

Végtörlesztés 20 perc alatt: így is lehet

2011. október 9. 12:07

Péntek délutáni, "Gond van a végtörlesztéssel? Most megírhatod" című felhívásunkra rengeteg olvasói levél érkezett a Pénzcentrum.hu szerkesztőségébe. Lapunk látogatói számos kérdést, illetve tapasztalatot osztottak meg velünk, melyek közül először néhány pozitív példát ragadtunk ki, hogy megmutassuk gyerekjáték is lehet a végtörlesztés, már amennyiben rendelkezik valaki elegendő saját forrással.

Egyik olvasónk a K&H Banknál felvett devizahitelét tért be végtörleszteni a hálózat egyik budapesti fiókjába. Pozitív tapasztalatait velünk is megosztotta. E szerint olvasónk előre kiszámolta fennálló tőketartozását és a kikalkulált összeget családi kölcsön segítségével átutalta bankszámlájára, s már így tért be a fiókba.

Elmondása szerint alig 20 percet vett igénybe az ügyintézés, melynek során kitöltöttek mintegy 4 oldalnyi nyomtatványt, s ellenőrizték, hogy rendelkezésre áll-e a számláján a hitel előtörlesztéséhez elegendő fedezet. Mint azt olvasónk elmondta, az ügyintéző hölgy ott helyben a fiókban lezárta a szerződést. A törlési engedély elkészítése pedig, amivel a Földhivatal a jelzálogjogot törölni tudja, mintegy 2 hetet vesz igénybe - tudtuk meg olvasónk leveléből.

Egy másik olvasónk az MKB Banknál találkozott hasonlóan zökkenőmentes ügyintézéssel. Ő szeptember végén tért be a pénzintézet egyik fővárosi egységébe, ahol bár az ügyintéző közönyösen fogadta, megígérte, hogy pár napon belül értesítik a lehetőségről. Néhány nap elteltével érkezett is a telefon, s bár később a fiókban mindenképp rá akarták beszélni a forinthitellel való kiváltásra, azonban a saját megtakarításból történő végtörlesztésnek végül az ő esetében sem volt akadálya.

Mint elmondta az ügyintézés viszonylag gördülékeny volt, s szerencsére semmilyen trükkös-apróbetűs nyilatkozatot nem akartak vele aláíratni. Olvasónk levelében azt is megemlítette, hogy egyik rokona a CIB Banknál találkozott hasonlóan gördülékeny ügymenettel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem