11 °C Budapest

Hol adják a legolcsóbban a személyi kölcsönt? Íme a bankok listája!

Pénzcentrum
2010. május 6. 05:40

Aktuális körképünkben azt vizsgáltuk, hogy a hazai kereskedelmi bankok milyen személyi kölcsön ajánlatokkal várják az ügyfeleket. Svájci frank alapú ajánlat már csak egy - euró alapú is mindösszesen három - érkezett, forint alapon hét bank tett ajánlatot. Az igénylők havi szinten több ezer forintot is megtakaríthatnak azáltal, hogy igénylés előtt körbenéznek a piacon és a legkedvezőbb feltételeket kínáló pénzintézethez adják be a kérelmüket. Ezek után nézzük a bankok ajánlatait 300 ezer, 600 ezer és 1 millió forintra!

300 ezer forint 24 hónapra

THM tekintetében forint alapon a CIB Bank (26,11%), euró alapon a Raiffeisen Bank ajánlata volt a legkedvezőbb (29,53%), de ebben az oszlopban a legalacsonyabb törlesztőrészletet az Erste Bank kínálja havi 15 919 forinttal. A CIB ajánlata az A-minősítésű ügyfelekre vonatkozik, a B-minősítéssel rendelkező ügyfelek négy százalékponttal magasabb kamat mellett juthatnak kölcsönhöz. Az Erste által megadott törlesztőrészletek a banknál munkabérszámlával rendelkező igénylőkre vonatkoznak.

A középmezőnyben rendkívül szoros a verseny, a bronzérmes helyen zárt MKB Bank (31,49%) és a hátulról harmadik - csak forint alapú személyi kölcsönnel rendelkező - K&H Bank (33,76%) által megjelölt THM között alig 2,27 százalékpont a különbség. Miközben a svájci frankban egyedüliként hitelező Budapest Bank és a forint és euró alapon is drága termékkel rendelkező OTP Bank már jóval magasabb hiteldíjjal nyújt kölcsönt.

A banki ajánlatok többsége egyedi feltételekhez kötött, melyeket a pénzintézetek honlapján elérhető hirdetmények és kondíciós listák tartalmaznak.

600 ezer forint 36 hónapra

A 600 ezres forint alapú ajánlatok tekintetében szintén a CIB Bank végzett az élen (havi 23 006 forintos törlesztőrészlettel és 25,69 %-os THM-mel), őket követi a Raiffeisen Bank és a legkedvezőbb euró alapú konstrukciót kínáló Erste Bank.
Mindössze havi 200 forint a különbség a kedvező adósminősítéssel rendelkező CIB ügyfeleknek kínált forint kölcsön és az Erste Bank munkabérszámlával rendelkező ügyfeleknek kínált euró személyi kölcsön havi részlete között.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Forint alapon a legmagasabb havi törlesztőrészlete 25 307 forinttal a Budapest Bank személyi kölcsönének van, míg a legkedvezőtlenebb THM-et 35,50 %-kal az OTP-ben találtuk. Az igénylés során érdemes összevetni a bírálat és a folyósítás során felmerülő egyéb költségeket is. Svájci frankban ismét csak a Budapest Bank tett ajánlatot, a 25 328 ezer forintos havi részlethez 33,92%-os THM párosul.

1 millió forint 60 hónapra

A havi részletek forint alapon 27 787 forint (CIB Bank) és 30 062 forint (OTP Bank) között szóródnak. Euró alapon 27 357 forinttal az Erste Bank havi részlete a legkedvezőbb, svájci frank alapon az egyedüli "induló" Budapest Bank 28 746 forintos részletet kínál.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?