18 °C Budapest

Olcsó hitel Szlovákiából: a túlélés esélye?

2010. május 5. 09:02

Komoly problémákkal kell szembesülniük a hazai vállalkozásoknak. A válság miatt jelentősen megfogyatkoztak a megrendelések, sem a vevők, sem a fővállalkozók nem tudnak fizetni. Ráadásul a bankok is nehezen hajlandók hitelezni nekik -írja a Magyar Nemzet.

Bár az IMF és az EU által nyújtott hitelcsomag egyik feltétele az volt, hogy a megsegített bankoknak a hazai vállalkozások és a lakosság hitelezésére kell fordítaniuk a nemzetközi kölcsönt, úgy tűnik, az eredeti célok nem teljesültek.

A pénztelenség az utóbbi hónapokban már olyan szintet ért el, hogy a vállalkozások egy része meg sem próbál hazai bankoktól hitelhez jutni, hanem Ausztriába vagy Szlovákiába megy kölcsönért. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó cégvezetők szerint a magyar bankoknál sokkal olcsóbban, 3-5%-os kamat mellett kínálják hiteleiket az osztrák pénzintézetek. Szakemberek szerint Szlovákiában is könnyebben és olcsóbban lehet hitelhez jutni.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?