13 °C Budapest

Kiszámoltuk a különbséget az új Provident és a banki személyi kölcsönök között!

Pénzcentrum
2009. március 4. 05:40

Összevetettük a február 27-én bevezetésre került banki átutalásos módozatú Provident gyorskölcsönt az azonos összegű és futamidejű banki ajánlatokkal. A sorozatos támadások után brutális THM zuhanással előrukkoló pénzügyi szolgáltató ajánlata a bankokhoz képest magas költségek miatt azonban még mindig drágábbnak bizonyult, mint a pénzintézetek által kínált személyi kölcsönök.

A 200 ezer forintos banki átutalásos Provident gyorskölcsönhöz 29 600 forint kamat, 10 000 forint szerződéskötési díj, 24 000 forint adminisztrációs díj és 10 720 forint kezelési díj kapcsolódik. A tőkét és a költségeket az 54 héten át fizetendő 5 080 forintos heti törlesztőrészlet tartalmazza. Az összes visszafizetendő összeg így 274 320 forintra rúg, a teljes hiteldíj mutató pedig 87,99 %.

"A kínálatunkat kiegészítő banki átutalásos módozat új ügyfelek irányába nyithat utat a számunkra, bár meggyőződésem, hogy továbbra is komoly igény lesz a személyes ügyfélkiszolgálásra is." - mondta Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

A Pénzcentrum által megkérdezett pénzintézetek közül az Erste Banknál 250 ezer, az MKB Banknál és a Citibanknál 300 ezer forint a legkisebb igényelhető összeg. Az összehasonlítás során felhasználható információval a CIB Bank és a K&H Bank tudott szolgálni. A vizsgálat kapcsán meg kell jegyezni, hogy a Provident gyorskölcsön futamideje 54 hét, míg a banki ajánlatok 12 hónapra szólnak.

A 200 ezer forintos forint alapú CIB személyi kölcsön 1 %-os egyszeri kezelési díj mellett igényelhető, a havi törlesztőrészlet pedig 18 747 forintot tesz ki. Az éves visszafizetendő összeg 226 964 forint, amihez 27,14 %-os teljes hiteldíj mutató párosul. A CIB személyi kölcsön kamata forint alapon (az adósminősítés függvényében) 21,99 % és 25,99 % között változik, a kalkulációban a kedvezőbb mértékkel számoltunk.

A hasonló feltételek mellett kínált K&H személyi kölcsön esetében szintén 1 %-os szerződéskötési díjat számítanak fel, de ennek a minimum összege 10 ezer forint, ami nagyot dob a konstrukció THM értékén. A 24,5 %-os kamat mellett a havonta fizetendő 19 126 forintos törlesztőrészlet és az induló egyszeri költség összesítése után a teljes fizetendő összeg 239 512 forint. A konstrukció teljes hiteldíj mutatója 43,36 %.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A vizsgálat során arra voltunk kíváncsiak, hogy akinek 200 ezer forintos összegre van szüksége, annak mennyivel kell többet visszafizetni, ha a banki személyi kölcsönök helyett a gyorskölcsönt veszi igénybe. A pénzintézetek elmondták, hogy a 200 ezer forint egy évre nem tipikus személyi kölcsön paraméter, ezért ennek árazása kedvezőtlenebb lehet, mint egy magasabb összegű, vagy egy hosszabb futamidejű ajánlatnak.

Összességében megállapítható, hogy aki a bankoktól vesz fel 200 ezer forint személyi kölcsönt, annak 27-39 ezer forintos hiteldíjjal kell számolnia a következő 12 hónapban, aki viszont gyorskölcsönt vesz fel, annak a tőkén túl 74 ezer forint hiteldíjat kell kitermelni 54 hét alatt. Ez utóbbi - ahogy a hirdetésekben is szerepel - nem kevés, de jelentős előrelépés a készpénzes törlesztés estén fizetendő 167 ezer forintos hiteldíjhoz képest.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem