28 °C Budapest
Doctors or nurses walking in hospital hallway, blurred motion.

Rászállt a hatóság a szolgáltatókra: súlyos következménye lehet az ilyen fenékfeltöltésnek, mellnagyobbításnak

2024. május 25. 15:28

Glasgowban betiltották egy olyan cég tevékenységét, amely egy hotel rendezvénytermében végzett brazil fenékfeltöltő beavatkozást, miután egy nő sürgősségi ellátásra szorult - közölte a BBC. Hasonló panaszok Skócia és az Egyesült Királyság más részeiről is érkeztek. A BBL, vagyis brazil fenékfeltöltés Magyarországon is elérhető beavatkozás, azonban nem árt óvatosnak lenni: súlyos egészségügyi következményei lehetnek, ha nem megfelelő körülmények között végzik el.

Glasgowban egy hotel rendezvénytermében végzett brazil fenékfelvarrás (BBL) miatt került kórházba egy nő, ezután a városi hatóságok eltiltották az érintett céget és szakembereket a hasonló beavatkozások elvégzésétől. A Glasgow Városi Tanács környezet-egészségügyi tisztviselői két cégnek és egy velük kapcsolatban álló személynek adtak ki tiltó határozatotokat, hogy megakadályozzák őket a "nagy kockázatú" BBL- és mellnagyobbító eljárások végrehajtásától a város területén.

Az esettel kapcsolatos aggályok nem csak Glasgowra korlátozódnak, Skócia más részeiről, többek között Edinburghból is érkeztek panaszok. Edinburgh városának tanácsa április végén figyelmeztetést adott ki azoknak, akik nem sebészeti BBL-beavatkozást fontolgatnak, felhívva figyelmüket az eljárás kockázataira.

A tiltó intézkedések célja, hogy megakadályozzák az érintetteket abban, hogy bárhol is folytassanak BBL- vagy mellnagyobbítási eljárásokat a tanács területén addig, amíg nem bizonyítják azok biztonságosságát. Amennyiben ezeknek a felszólításoknak nem tesznek eleget, jogi lépésekre számíthatnak, amelyek börtönbüntetést vagy jelentős pénzbírságot vonhatnak maguk után.

A brazil fenékfelvarrás célja a fenék formálása és nagyobbítása implantátumok vagy zsírátültetés segítségével. Az NHS szerint ez az eljárás rendkívül veszélyes lehet és a legmagasabb halálozási arányt mutatja minden kozmetikai beavatkozás közül. A Brit Esztétikai Plasztikai Sebészek Szövetsége (BAAPS) emiatt új irányelveket adott ki 2022-ben, amelyek szerint csak bizonyos típusú zsírátültetést ajánlanak ultrahangos vizsgálattal kombinálva annak érdekében, hogy csökkentsék az eljárás kockázatait.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem