Óriási átverésre figyelmeztet Zacher Gábor: ez a kezelés valójában nem ér semmit

Óriási átverésre figyelmeztet Zacher Gábor: ez a kezelés valójában nem ér semmit

2023. május 31. 20:34

A méregtelenítés orvosi szakkifejezés, mely egy sajnálatos véletlen folytán került a köznyelvbe Zacher Gábor szerint. A főorvos figyelmeztet, kerüljük el a szélsőséges diétákat és helyette csak figyeljünk a megfelelő étkezésre és testmozgásra - ebben az esetben a testünk magától elvégi a méregtelenítést.

Divatos szóvá vált a méregtelenítés, amiről nap mint nap olvasunk, vagy halljuk egy-egy beszélgetés során, de arról már kevesebb szó esik, hogy valójában mi az eredete és pontosan hogyan is történik normális körülmények között?

Zacher Gábor toxikológus szerint ez egy orvosi szakkifejezés, ami az ő praxisában elég gyakran megjelenik, vizsont a köznyelvbe egy törvénynek köszönhetően került át ez a kifejezés. „A természetgyógyászokról szóló törvényben a méregtelenítő szó is szerepel és ez nagyon nem jó. Én úgy gondolom, hogy nagyon gyakran (ennek a szónak a használata) nem szól másról csak hogy megpróbáljuk az embereket átverni - mondta el az RTL Híradónak a főorvos.

Béres Krisztina dietetikus szerint a méregtelenítést normális esetben maga a szervezet végzi el, ha megfelelően működnek a szerveink. „A tudomány jelenlegi állása szereint nincs szükségünk ilyen diétákra, hiszen a szervezetünk tökéletesen tud méregteleníteni széklet és vizelet kivlasztásával, illetve verejtékezéssel. Valamint a legjobb méregtelenítés az egészséges életmód és táplálkozás."

Zacher Gábor is ugyanebben látja a megoldást, szerinte a legfontosabb, hogy mit eszünk. "Ha megfelelő módon táplálkozun, rendszeresen végzünk testmozgást, odafigyelünk saját magunkra, az bőven elég. Sajnos nagyon jól látom, hogy Magyarország késsel-villával ássa meg a saját sírját." Ha valaki tehát életmódváltást fontolgat, érdemes inkább szakemberhez folyamodnia, ahelyett, hogy valami szélsőséges diétába kezdene bele.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm