People with COVID-19 sound use COVID antigen test kits to check for infection so they can be treated if theyre positive. And if the test result is negative, its safe.

Bíztató járványadatok érkeztek: enyhe csökkenés tapasztalható a fertőzések számában

MTI
2022. augusztus 31. 12:31

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 416 363, közülük 6 202 522-en a második, 3 894 442-en a harmadik, 334 870-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu. Eközben az országos átlagot tekintve csökkenésnek indult a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

Az előző héten 12 157 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 048 547-re nőtt az itthon azonosított fertőzöttek száma. Meghalt a múlt héten 100, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 47 291-re emelkedett. A gyógyultak száma 1 962 698, az aktív fertőzötteké 38 558. Jelenleg 978 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 1641-en vannak. A fertőzöttek száma a megelőző héthez viszonyítva tovább csökkent. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket változatlanul az oltás felvételére kérik.

Az NNK közlése szerint a 34. héten a vizsgált városok közül egyedül Salgótarjánban figyelhető meg emelkedő tendencia, ellenben csökkenés mérhető Budapest északi és központi szennyvíztisztítójának mintájában, valamint Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen. A többi településen stagnáló a tendencia. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 21 mintavételi helyen az emelkedett, egy településen - Zalaegerszegen - a mérsékelt kategóriába sorolható. A koncentráció skáláján négy fokozatot különböztetnek meg: alacsony, mérsékelt, emelkedett, magas.   

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm