22 °C Budapest
Rengeteget bukik a BKK a járványon: faragnak a költségeken

Rengeteget bukik a BKK a járványon: faragnak a költségeken

2020. május 18. 12:31

Az év végéig akár 20 milliárd forintos bevételkiesést is okozhat a járványhelyzet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) számára - írja a Magyar Nemzet. A napilapot a Főpolgármesteri Hivatal arról tájékoztatta, hogy az elmúlt nyolc hétben közel nyolcmilliárd forintos a BKK bevételkiesése a 2019-es bázisévhez hasonlítva.

A főváros úgy tapasztalta, hogy a jelentős utasszámcsökkenéssel párhuzamosan a bevételek visszaesése is megfigyelhető a járvány ideje, és annak mértéke miatt. Annyi már biztosan látszik a városvezetés szerint, hogy a turizmussal összefüggő termékek, mint a napijegy vagy a repülőtéri vonaljegy, értékesítése a beutazási tilalom után drasztikusan visszaesett, és a járvány megszűnése után is csak lassan fog visszaállni. Emellett a bérletek értékesítése is jelentősen csökkent.

A Főpolgármesteri Hivatal arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy a járványhelyzet miatt a BKK felülvizsgálta a 2020. évi üzleti tervét és leállított minden olyan költségtételt, amely halasztható, valamint felülvizsgálta a futó szerződéseket is. Hozzátették azt is, hogy a menetdíjbevétel csökkenését a teljesítmény- és a költségcsökkentés nem tudja azonos ütemben követni. A lap arra nem kapott választ, hogy konkrétan mely fejlesztések késnek vagy maradnak el véglegesen és arra sem, hogy várható-e elbocsátás a cégnél, vagy szerződésbontás az alvállalkozókkal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?