13 °C Budapest
Ennyit kereshet új szakmájában Várkonyi Andrea

Ennyit kereshet új szakmájában Várkonyi Andrea

2018. március 11. 14:30

Várkonyi Andrea szerint muszáj több lábon állni. Eredeti foglalkozását tekintve orvos, belgyógyász rezidens is volt, sőt, egészségügyi közgazdász-menedzser végzettsége is van. Idén pedig pszichológia szakon fog diplomázni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Hosszú ideje érdekel, és persze az is tény, hogy a tévézés nem nyugdíjas állás. Ki tudja, mit hoz a holnap, ilyen értelemben megnyugtató, hogy van más lehetőségem is. Fontos számomra, hogy több lábon álljak

 - mondta a Story magazinnak azzal kapcsolatban, öt évvel ezelőtt miért döntött úgy, hogy beiratkozik pszichológia szakra.

Januárban a Veol.hunak adott interjúban arról is beszélt, hogy az orvosi egyetem elvégzése után több szakirány is érdekelte.

A belgyógyászat mellett a neurológia és a pszichiátria is. Végül a belgyógyászat mellett döntöttem, de megmaradt a pszichiátria-pszichológia iránti érdeklődésem. Öt évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy most belefér az életembe az egyetem, belevágtam a képzésbe, és májusban már diplomázni fogok pszichológia szakon Szegeden

 - mondta. Az egyetemet levelezőn végezte el, és azt tervezi, hogy a diploma megszerzése után praxisban is dolgozni fog. Sőt, egy ideje már asszisztensként is dolgozik egy pszichológus mellett egy csoportban. Azt is elárulta, kifejezetten a pszichoszomatika érdekli. E mellett ő vezeti a Micsoda nők! című műsort, és a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán kommunikációt és önismeretet is tanít.

Ennyit keresne belgyógyászként és pszichológusként

Általános orvosi képzettséggel Magyarországon a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai szerint havonta bruttó 357771 forintot lehet keresni. A szakorvosok ennél valamivel többet vihetnek haza, a havi átlagkereset az NFSZ szerint bruttó 546386 forint.  A pszichológusok viszont ennél jóval kevesebbet, havi bruttó 263369 forintot keresnek a 2016-os adatok szerint. Ha esetleg a diploma megszerzése után Várkonyi Andrea elvégezné a klinikai szakpszcihológusi képzést is, akkor nagyjából bruttó 284 767 forintos fizetésre számíthana, legalábbis a Fizetesek.hu adatai szerint.

Ezek a számok persze átlagos fizetések, vagyis nagyon nem mindegy például az, hogy valaki az ország mely részén vállal munkát, állami intézményben helyezkedik el, vagy magánpraxist nyit és vállalkozóként dolgozik.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Címlapkép: Mohai Balázs / MTI

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09