2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Tavaszi fáradtság? Bajt is jelezhet, ha nem múlik el


Legyengüli immunrendszer, alvászavar és kimerültség - ezek mind a tavaszi fáradtságnak a jelei. Ha a tünetek 3-4 hétnél is tovább tartanak, akkor érdemes orvoshoz fordulni - mondta el az InfoRádióban a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének docense, Torzsa Péter.


A tavaszi fáradtság általában február végétől március közepéig jelentkezik. Ilyenkor ugyanis kevesebb zöldséget és gyümölcsöt eszünk, és az immunrendszerünk is le van gyengülve. Mindez fáradtságérzést, koncentrációképesség-romlást, rosszabb teljesítményt, nappali aluszékonyságot okozhat.

Torzsa Péter azt tanácsolja, hogy kezdjünk több vitamint, zöldséget fogyasztani, mozogjunk rendszeresen, ha lehet a szabad levegőn, fontos, hogy ne éjszakázzunk, legalább hét-nyolc órát aludjunk éjjelente és fogyasszunk sok folyadékot. Pótoljuk a D-vitamint.

Ha ezek ellenére is huzamosabb ideig, 3-4 hétig tart a fáradékonyság, akkor forduljunk orvoshoz, hogy laborvizsgálattal ellenőrizni tudják, van-e krónikus betegségünk.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk