2020. szeptember 25. péntek Eufrozina, Kende

Szájmaszkokkal üzletelt a magyar csaló: lecsaptak rá a zsaruk


Szájmaszkokkal üzletelt az a csaló, aki egy külföldi ügyfelét akarta lehúzni: 220 ezer arcmaszk eladásáról tágyalt, de az eszközök nem álltak rendelkezésre.

Egy amerikai cég tulajdonosa egy népszerű webáruház oldalán megjelent hirdetésre jelentkezett, amelyben szájmaszkokat kínált eladásra egy magyar cég. A férfi 220 ezer egészségügyi arcmaszk vásárlásában egyezett meg a hirdetővel, majd több részletben át is utalta a megbeszélt összeget - írta a Police.hu.

Ezután az üzlet lebonyolítása miatt a megrendelő Magyarországra utazott, és találkozott az eladó képviselőjeként eljáró férfival, aki további 27 ezer dollárt kért, mielőtt a megrendelt árut bemutatta volna.

A vásárló ekkor gyanút fogott, és megpróbálta leellenőrizni a céget, amellyel üzletelni kezdett. Rájött, hogy egy valóban létező vállalat nevével és nyilvános cégadataival éltek vissza úgy, hogy az interneten megjelent hirdetésben az eredeti névhez megtévesztően hasonlító cégnevet adtak meg, ezért azonnal feljelentést tett a rendőrségen.

Az eladóval megbeszélt újabb találkozóra már az V. kerületi nyomozók és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai is elkísérték a feljelentőt, és még a feljelentés napján elfogták a 48 éves W. H. Norlant. A férfinál megtalálták azt a hívószámú mobiltelefont, amivel az üzleti megbeszéléseket bonyolították. A rendőrök intézkedtek a kicsalt, közel 30 millió forintnak megfelelő értékű valuta lefoglalásáért.

A Magyarországon élő, hondurasi állampolgárságú W. H. Norlant jelentős kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Fotó: Police.hu

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Kíváncsi vagy, mennyiért vehetsz fel 2 millió forint személyi kölcsönt? Segítünk! Kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó