2020. július 6. hétfő Csaba

Inkább ne legyél beteg: romokban az egészségügy

  • hvg.hu
  • 2017. július 12. szerda 09:30

Kanál nélküli leves, műtét előtt katétervásároltatás, penészes tüdőgondozó és hiány a drágább gyógyszerekből - csak néhány tünet az egészségügy mai állapotáról, és van ennél cifrább is a hvg.hu reggeli cikkében.

A hvg.hu-n gyűjtésbe szedték az elmúlt hetek egészségügyi botrányait, az omladozó falaktól kezdve, a beteg ujjait kanálhelyettesítőnek ajánló ápolón keresztül, egészen a felnyitott melkassal kórházak között szállított gyerekekig.

A cikk emellett bővíti is a szégyenlistát. Az ÁNTSZ visszautasítja egy közösségi média csoport állítását, miszerint hazánkban többen halnak meg kórházi fertőzésekben, mint autóbalesetben, mindemellett viszont az adatok nem nyilvánosak.

További probléma, hogy a rákgyanús betegek hiába mehetnek soron kívül CT- vagy MR-vizsgálatra, a betegséget megállapító lelettel már nem kapnak soronkívüliséget, így ha nincsenek táppénzen, akkor ugyanúgy ki kell várniuk, hogy szakorvoshoz kerüljenek, mint egy enyhébb kórképpel rendelkező betegnek.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS