2020. november 29. vasárnap Taksony

Ezeket az autókat lopják a legjobban Magyarországon: itt a lista


Még mindig a Suzuki Swift a magyar autótolvajok kedvence: 2014-ben 100-ból 6 ellopott kocsi Swift volt. Budapesten a XI. kerület magasan vezeti a lopási statisztikákat

Naponta több mint 10 autót lopnak el Magyarországon

Felmérések szerint csökkent 2014-ben az előző évhez képest a gépjármű lopások száma. Ez azonban azt jelenti, hogy még mindig több mint 4 800 gépjárművet tulajdonítottak el tavaly. 2012-höz képest 30 százalékkal, 2013-hoz képest pedig 15 százalékkal kevesebb lopást regisztráltak.

Tízből hét autólopást Budapesten jelentenek be: itt majdnem minden 200. autóra jut egy ilyen káreset. Az évi 5-6 ezer gépjárműlopás és több tízezer közúti baleset ellenére csak minden 5. tulajdonos védi cascóval is járművét - tájékoztatta a Pénzcentrumot a CIG Pannónia biztosító, a BM statisztikák 2009-2014 és a KSH adatai alapján.

Melyik a tolvajok kedvence?

Suzuki Swift, Opel Corsa, VW Golf - ezeket az autókat kedvelték a leginkább a magyar tolvajok 2014-ben. Az autovadasz.eu oldal nemhivatalos (de a trendeket mindenképp jól mutató) adatai szerint a Swift évek óta a leglopottabb autónak számít.


A márkákat tekintve a sorrend Volkswagen, Suzuki, Toyota, Ford, Opel, Renault. Az oldal adatai szerint Budapesten a XI. kerületből lopták el a legtöbb autót tavaly, de rosszul áll a II. kerület és Zugló is.

Rendőrségi tájékoztatása szerint a gépkocsik biztonságát több rendszer alkalmazása is jelentősen növeli. A mechanikai védelmen túl - kormány, pedál, sebességváltó zárak, ablakfóliák, kerékőr - a jármű elektronikai védelmi rendszerét is ki lehet építeni - indításgátló, GPS, rejtett kapcsoló -, továbbá jó eredménnyel kecsegtet az üveg-gravírozás is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Fontos változás a sárga csekkeknél: hamarosan véget érhet egy korszak Magyarországon?
Aki ragaszkodik a csekkes megoldáshoz, az is sokszor már telefonon fizeti be.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS