Nyíregyháza, 2021. augusztus 1.Épületre borult fákat távolítanak el vihar után a Nyíregyházán, a Szent István utcában 2021. augusztus 1-jén.MTI/Balázs Attila

Bajba került vitorlás, kicsavart fák: óriási pusztítást végzett az éjjeli vihar Magyarországon

2021. augusztus 17. 08:31

Erős szél kíséri az átvonuló hidegfrontot az ország nagy részén, különösen Sajópüspöki és Bánréve térségéből kérték sok esetben a tűzoltók segítségét - írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedden reggel. A Balatonnál pedig vitorlást kellett menteni éjjel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Sajópüspökiben, a Rákóczi Ferenc utcában lakóházra dőlt három fenyőfa, amelyek elektromos vezetéket is leszakítottak. A Hősök terén az erős szél gyökerestül kicsavart a földből egy fát, amely rádőlt a villanyvezetékre.

Kidőlt fa és leszakadt elektromos vezeték nehezítette a közlekedést a 26-os főúton, Bánréve térségében. Bánréve Kossuth Lajos utcájába is riasztották az ózdi hivatásos tűzoltókat, ahol villanyvezetékre dőlt egy fa. Serényfalván, az Ady Endre úton egy nagy méretű fa kettétört, és megrongálta egy családi ház tetőszerkezetét.

Mikóházán, a Rákóczi Ferenc utcában villanyvezetéket szakított le egy faág, amely több kerítésre rádőlt. A tűzoltók az áramszolgáltató munkatársaival közösen dolgoznak a helyszínen. A megye tűzoltóegységei dolgoznak a károk felszámolásán - írták.

Már tart a viharkárok felszámolása Budapesten: főleg kidőlt fák és letört ágak miatt riasztották a tűzoltókat a fővárosban. A III. kerületben a Zápor utcában, a XIV. kerületben a Csertő utcában, a IV. kerületben a Káposztásmegyeri úton és a XI. kerületben a Nándorfejérvári úton autókra, a IV. kerületi Nádor utcában úttestre, a Szent László téren vezetékre és járdára dőlt fa a hétfő éjszakai viharban.

A IV. kerületben, az Istvántelki úton egy épület bádoglemezét bontotta meg a szél. A IX. kerületben, a Nagyvárad téren egy fa kettéhasadt, és egy földszintes épület tetejére dőlt. A III. kerületben, a Római-parton távközlési vezetékeket rongált meg egy leszakadt faág.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bajbajutott vitorlázókat mentettek a Balatonból

Éjjel 23 óra 33 perckor a BalatonHelp alkalmazás útján segélykérés érkezett a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) központjába. A szervezet Facebook-posztja szerint kollégáik a Rupert SMH nevű mentőhajó fedélzetén azonnal útnak indultak a 90 km/h-s szélben.

Négy embert kellett kimenteni egy bajba jutott vitorlás fedélzetéről. A mentés sikeresen befejeződött, a vitorláson tartózkodókat biztonságosan kivitték az alsóörsi kikötőbe.

Címlapkép: Épületre borult fákat távolítanak el vihar után a Nyíregyházán, a Szent István utcában 2021. augusztus 1-jén. MTI/Balázs Attila

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 24. vasárnap
Salamon
42. hét
Október 24.
Az ENSZ világnapja
Október 24.
A magyar operett napja
Október 24.
Az origami világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 23. 19:19