14 °C Budapest
Ennyivel szúrta ki Rékasi Károly szemét a biztosító: pedig még mindig fájdalmakkal él

Ennyivel szúrta ki Rékasi Károly szemét a biztosító: pedig még mindig fájdalmakkal él

2019. július 5. 13:30

A neki járó összeg töredékét utalta a biztosító Rékasi Károlynak. A színész motorbalesetének ügyében még mindig nincs jogerős döntés, ezért nem kapta meg a pénzét. A színész évekig nem tudott dolgozni, még mindig fájdalmai vannak és anyagilag is megviselte a családot ez az időszak.

Rékasi Károly motorbalesete után sokáig nem tudott dolgozni, sérülései miatt pedig maradandó károsodást szenvedett. Az elsőfokú ítélet szerint az autós volt a hibás, de a sofőr fellebbezett, így Rékasi még nem kaphatja meg a neki kijáró kártérítést. A biztosító csak előleget utalt, valamint tett egy ajánlatot a végösszegre, melyet a színész nem fogadott el.

Négy év után valóban megkaptam a kért kártérítési összeg egy töredékét előlegként. Én nem értek ezekhez a dolgokhoz, csak józan paraszti ésszel gondolkodom és bevallom, nem igazán érzem, hogy örülnöm kellene ennek

- mondta a Ripostnak Rékasi. A színész úgy érzi, az ajánlott összeg nem áll közel az általa számlákkal igazolható kárához.


A sérült lábam 4 centivel lett rövidebb. Egy hosszabb séta fájdalommal jár és nem tudom úgy élni sem a privát, sem pedig a szakmai életemet, ahogyan azt elterveztem vagy szeretném. Nem hiszem, hogy ez az állapot forintra váltható. A pénz nem oldja föl, hogy korlátozva élem a mindennapjaimat, és nem varázsolja széppé azt a tényt, hogy sarokemelőt kell viselnem, ha színpadra lépek

- mondta Rékasi, akinek megvan a véleménye a balesetet okozó sofőrről is. "Számomra az az ember egyszerűen nem létezik" - szögezte le.

Évekig nem tudott dolgozni

Mondani sem kell, mekkora érvágás volt a családnak, hogy Rékasi évekig kiesett a munkából. Korábbi lapértesülések jó ideig csak a 43 ezer forintos táppénz voltaz egyetlen bevétele Rékasinak. Ha ez az összeg huszada volt csak az egy évvel korábbi bevételeinek, akkor

nagyjából 860 ezer forintot vitt haza a színész, amikor munkaképes volt.

Persze ez csak egy saccolt összeg, arról is cikkeztek korábban bulvárlapok, hogy milliós fizetéseket kap a színész. A csúcsfizetés a hazai színházakban havi 500-600 ezer forint, az átlagkereset 300 ezer lehet, de sokan 180-200 ezer körüli fizetést visznek haza. Mivel Rékasi a felkapott hazai színészekhez tartozik, és valószínű, hogy ő nem 180 ezer forintért játszik a színházban, hanem megkapja az említett csúcsgázsit.

A színházakban megkereshető átlag fizetés szinte teljesen megegyezik a hazai bruttó átlagkeresettel. Idén júniusban ugyanis ez az összeg 297 300 forint volt, ami egy év alatt 14,4 százalékos növekedést jelent. Ez a közel 300 ezres kereset viszont a bruttó, valójában 197 700 forintot kapott kézhez az, aki az átlagot keresi.

A színész azóta visszatért a színházba és a tévébe is, így vélhetően enyhültek a nehézségek.

Melyik biztosító fizet és mit?

Ha jogerősen kimondják, hogy valóban Rékasi volt a balesetben a vétlen fél, akkor a vétkes autós kötelező gépjármű felelősség biztosítása (kgfb) térítheti a biztosítási összeget és fizetheti az életjáradékot a színésznek, amely a kieső jövedelmét pótolja (részben). Ez viszont, ahogy a fenti példa is mutatja, igen hosszú, elhúzódó procedúra után lehetséges, pedig lehetőség van arra, hogy a balesetek, betegségek esetén hamar pénzhez jussunk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ehhez kockázati életbiztosításhoz köthető kiegészítő biztosításokat érdemes kötni, amelyek a kórházi kezelés, balesetek, sőt rokkantság esetén is fizethetnek. Ezek jellemzően már a kórházi zárójelentés után fizetnek, így nem kell megvárni például a rendőrségi procedúrát sem, mint Rékasi esetében.

Milyen kiegészítő biztosításokat köthetünk?

A kiegészítő biztosításokat három nagy csoportba sorolhatjuk:

 • a betegségbiztosítások,
 • a balesetbiztosítások és
 • a személybiztosítások közé.

A betegségbiztosítások nevükkel ellentétben sokszor a balesetek esetén is nyújtanak fedezetet, így ha van kórházi napi díj térítésünk, akkor a baleset esetén is fizet. Ezek a tipikus betegségbiztosítások:

 • Kórházi napi térítés (balesetkor is fizet)
 • Műtéti térítés (balesetkor is fizet)
 • Rokkantsági biztosítás
 • Kritikus betegségek biztosítása
 • Betegség assistance szolgáltatás

A balesetbiztosítások jellemzően a balesetek esetén térítenek, és ezen belül választhatunk kifejezetten közlekedési balesetkor térítő biztosításokat is:

 • Baleseti halál
 • Baleseti rokkantság
 • Baleseti műtéti térítés
 • Baleseti eredetű kórházi napi térítés
 • Közlekedési baleseti halál
 • Közlekedési baleseti rokkantság
 • Közlekedési baleseti műtéti térítés
 • Közlekedési baleseti eredetű kórházi napi térítés
 • Csonttörés

A személybiztosítások közé azok a kiegészítő védelmek tartoznak, amelyek nem feltétlenül a fő biztosított védelmét szolgálják, mint például a kiegészítő életbiztosítás vagy a gyerekekre szóló kiegészítő biztosítás.

Címlapkép: MTI / Szigetváry Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20