15 °C Budapest
Súlyos milliókkal biztosítja magát milliárdokra Lagzi Lajcsi: egyre romlik az állapota

Súlyos milliókkal biztosítja magát milliárdokra Lagzi Lajcsi: egyre romlik az állapota

2019. június 2. 15:06

5 milliárdos kockázati fedezetű életbiztosításáról vallott Galambos Lajos. A Pénzcentrum kiszámolta, hogy egy ekkora összegű életbiztosítás havonta mekkora befizetéssel járhat.

Egyre romló egészségügyi állapota miatt nagy összegű életbiztosítást kötött Lagzi Lajcsi - ami saját bevallása szerint 5 milliárd forintig megtéríti az egészségügyi kiadását. Az énekes bevallása szerint ez már fedezi egy esetleges repülős hazaszállítást is - írja a Story.

Ötvennyolc évesen tisztában vagyok vele, hogy senki sem élhet örökké. Van egy életbiztosításom is, elég komoly, nagy összegű. Annyit elárulok róla, hogy amikor legutóbb Ázsiában jártam, kiegészítő biztosítást kötöttem hozzá az útra, és a teljes fedezeti értéke 5 milliárd forint volt. Vagyis mindent álltak volna, amire szükség lehet a bajban, mondjuk, egy olyan különleges repülős hazaszállítást is, mint amilyet szegény Sas Jóskánál igénybe kellett venni nemrég.

- mondta el a lapnak Lajcsi. Noha minden egyes biztosítási szerződés különböző lehet, hiszen abba belekalkulálják az egyének egészségi állapotát és életkorát is, mi egy többes biztosító kalkulátorát használva az 5 milliárdos fedezeti összegre azt találtuk, hogy az évi 1,1 millió forintba kerül. Nem tudjuk, hogy Galambos biztosítása csak az utazásra szólt-e, de egy átlagos kockázati életbiztosítás, amely 5 milliárd forintig fedez, nagyjából 1-1,2 millió forintba kerül évente.

Vajon Lajcsi elvégezte már az adategyeztetést?

Nem mindegy, hogy az embernek milyen életbiztosítása van, de akinek életbiztosítása van, annak el kell végeznie a kötelező adategyeztetést, amelyet a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megakadályozásáról szóló törvény miatt kell megtenni. A határidő 2019. június 26 - ha eddig az ügyfelek nem teszik meg, nem tranzaktálhatnak a biztosítás esetén - így nem intézhetnek ki- és befizetést. A témáról itt írtunk bővebben:

A Pénzcentrumnak nyilatkozó biztosítók akkor nem árulták el, hogy még hány ügyfélnek kell elvégeznie a kötelező adategyeztetést. Mindenesetre egyikük válaszából kiderül, hogy olyna nehézségek állnak a biztosítók előtt, amelyek miatt egyáltalán nem biztos, hogy sikerül minden egyes ügyfelet kiértesíteni időben. Noha a kockázati életbiztosításokra minden bizonnyal nem szükséges azt megtenni, a Pénzcentrum azt javasolja, hogy az életbiztosítással rendelkező ügyfelek keressék fel biztosítójukat, és érdeklődjenek, hogy van-e adategyeztetési kötelezettségük.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 20:47
A felület alapítója Kövesdi Gábor, aki maga is közösségi finanszírozással indított korábban vállalko...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?