17 °C Budapest
Milliókba is kerülhet a kórházi ellátás: ezekre figyelj az utasbiztosításodnál

Milliókba is kerülhet a kórházi ellátás: ezekre figyelj az utasbiztosításodnál

2016. július 17. 12:01

A nyaraláshoz egyre többen kötnek utasbiztosítást, azonban a megfelelő termék kiválasztása is lényeges. Ha nem a megfelelő biztosítást választjuk, akár milliókat is fizethetünk a kórházi ellátásért.

Amikor kitűzzük a külföldi nyaralásunk időpontját és elkezdjük tervezni a programjainkat, gyakran megfeledkezünk belekalkulálni a költségvetésbe, hogy önhibánkon kívül is történhetnek velünk apró bosszúságok, megbetegedések és balesetek. Habár biztonsági céllal kötjük meg utasbiztosításunkat, az Allianz szakértői szerint még nem vagyunk mindig tudatában annak, hogy mit is tartalmaz a biztosításunk, s mekkora plusz költségektől óvjuk meg magunkat baleset és betegség esetén.

A váratlan helyzetekre mindenkinek fel kell készülnie, legyen szó akár csendes nyári pihenésről, extrém sportokról vagy tömegrendezvényeken való részvételről. Ha külföldön ér minket baleset vagy megbetegedés, a kórházi tartózkodás során nemcsak magáért az orvosi ellátásért kell fizetni, hanem külön költséget számítanak fel a napi ellátásért is, például a szobáért vagy az étkezésért. Az bizotsítók jellemzően ezekben az esetekben a kórházi ellátás, valamint a gyógyszerek és gyógyászati eszközök költségeinek térítésén túl a kórházi tartózkodás idejére napi térítést is nyújtanak.

Baleset és megbetegedés esetén olyan többletkiadások is felmerülhetnek, mint például a gépjármű hazaszállítása és a kint tartózkodás meghosszabbítása. Ezekre mind fedezetet nyújthat a megfelelő utasbiztosítás.

Olyan is előfordult már, hogy motoros balesetben vállsérülést és kartörést szenvedett ügyfelünket megműtötték, és a biztosító fedezte az orvosi ellátás mellett a hazaszállítás költségét is. Érvényes utasbiztosítás nélkül több mint 2 millió forintos terhet jelentett volna a kórházi tartózkodás és a hazaszállítás költsége ügyfelünk számára

 - hangsúlyozta Kozek András az Allianz Hungária vezérigazgató-helyettese. Ha kedveljük az extrém sportokat és ezeket a külföldi utazás alatt is szeretnénk űzni, a "hagyományos" biztosítási védelmen túl érdemes kifejezetten az extrém sportok gyakorlása során elszenvedett balesetekre is fedezetet kínáló utasbiztosítást választani. Utasbiztosítás megkötésekor érdemes megnézni, mit nyújtanak a különböző csomagok, s alaposan gondoljuk végig, hogy mekkora kockázattal járó tevékenységet tervezünk folytatni külföldi tartózkodásunk alatt.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 29. 06:44
Archívumunkból (2015) A VÉLETLEN SZEREPE A BEFEKTETÉSEKBEN Úgy születtünk, hogy nem szeretjük a bizo...
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30