25 °C Budapest

Nyaralóbiztosítás: mikor fizet a biztosító?

Pénzcentrum
2010. április 2. 14:02

Kezdődik a tavasz, így egyre több nyaraló és víkendház kapujáról kerül le a lakat. Sajnos sokan most szembesülnek azzal a kellemetlen ténnyel, hogy betörők vagy vandálok jártak náluk, esetleg csőtörés vagy természeti kár okozott kisebb- nagyobb károkat ingatlanjaikban.

"Az üresen hagyott hétvégi házak biztonságát nem szabad félvállról venni. Sokan csak egy-egy betörés, rongálás vagy viharkár után veszik komolyan a biztosítási lehetőségeket. Érdemes tájékozódni a biztosítóknál, hiszen a lakásbiztosítások nyaralók esetén is megtérítik a betörés vagy csőtörés miatt keletkezett károkat." - nyilatkozta Kaszab Attila a K&H Biztosító nem-életbiztosítási üzletágának vezetője.

A nyaralókban a csövek téli elfagyása az egyik leggyakoribb probléma. Különösen nagy kárt okozhat, ha a csőtörést hosszú hetekig nem fedezik fel. "A biztosítottnak és biztosítónak is az az érdeke, hogy minden eszközzel csökkentse a kár bekövetkezésének esélyét. Biztosítási szerződéseink ezért a használat vagy felügyelet nélküli épület esetében is előírják a biztosítottaknak például a fővezetékek csapjának elzárását, illetve fűtési idényben a csövek víztelenítését. Ha ennek ellenére megtörténik a káresemény, értesíteni kell a biztosítót, és a kárról részletes fénykép-dokumentációt kell készíteni" - folytatta Kaszab Attila.

A betörések ellen is hatékonyan védekezhetünk. Az értékesebb ingóságokat - így a nyaralóbetörések kedvelt célpontjait, a kerti és háztartási gépeket - ajánlatos az állandóan lakott lakhelyre szállítani, ahol rendszeres felügyelet alatt nagyobb biztonságban vannak. A nyári szezonban emelkedik a nyaralókban elhelyezett értékes ingóságok száma. Ilyenkor az értékesebb műszaki berendezésekre, legyen az televízió, számítógép vagy fűnyíró, is már érdemes a biztosítás fedezetét kiterjeszteni, hiszen az általános háztartási ingóságok mellett jelentős értéket képviselhetnek.

Körültekintéssel és odafigyeléssel sok esetben megelőzhetjük a bajt. A jó minőségű nyílászárók és zárak láttán sok betörő könnyebben megszerezhető zsákmány után néz. A riasztóberendezések a vagyonvédelem magasabb fokozatát jelentik, ezek közül nyaralók esetén a rendőrséget vagy biztonsági szolgálatot értesítő változatot tanácsos választani, amikor riasztás esetén egy közeli járőr a helyszínre megy.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 25. 22:06
A még februárban betiltott Szputnyik és RT (Russia Today) különböző propagandacsatornáin túl az Euró...
Holdblog  |  2022. június 25. 12:12
Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) e...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22