Vételárbiztosítás a pénzügyi űr betöltésére

2009. július 8. 10:02

Magyarországon 2007-ben napi húsz, összesen 7 585 gépjárművet loptak el. Bár ez a szám 2008-ban valamelyest mérséklődött, még mindig jelentős. Az autólopások mindössze 10 %-a felderített bűncselekmény, ami nem jelenti azt, hogy a tulajdonos vissza is kapta a járművét.

Nem sokkal jobb a helyzet a totálkárral sem. Magyarországon évente 21 000 személyi sérüléssel járó baleset történik, melyek jelentős részében az autó is totálkáros, vagy "csak" gazdasági totálkáros lesz, tehát gazdaságosan nem javítható.

Jelentős a pénzügyi űr, ami a biztosítók által a totálkáros, illetve ellopott autók után fizetett összeg és az új autó beszerzése között tátong.

"Tízmilliárdos körüli az a veszteség, amit a különbségből adódóan szenvednek el a hazai gépjármű-tulajdonosok" - nyilatkozta a QBE Insurance (Europe) Limited hazai fióktelepének vezérigazgatója. Dénes Attila elmondta: "Egy újonnan, 5 millió forintért vásárolt autó aktuális forgalmi értéke a harmadik év végén már a 3 milliót sem éri el, így egy hasonló árfekvésű jármű vásárlása esetén közel 2 milliót kell a károsultnak saját zsebből fizetnie."

Erre a gondra már megoldást kínál az EuroGAP vételárbiztosítás, amelyet a magyar piacra nemrég vezettek be a biztosítók. Szlovákiában és Csehországban a már korábban bevezetésre került vételárbiztosítás egyre népszerűbb, az értékesített EuroGAP biztosítások száma megközelíti a 25 ezret.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"A meglévő casco-hoz kiegészítő biztosításként, használt és új autókra egyaránt megköthető konstrukcióra Magyarországon is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik" - számolt be a QBE vezetője.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 23:45
Bár a több mint 20 éve működő művészeti adatbázis és hírportál csapata Facebook-posztban búcsúzott e...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 18:32
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, ami megváltoztatja az eddigi jótállási előír...
Holdblog  |  2024. április 24. 15:40
Minden múltból nézve egy csoda az EU-tagság és a közös piac. Ahogy Vakmajom írja: Mennyi fantasztiku...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm