16 °C Budapest

Vételárbiztosítás a pénzügyi űr betöltésére

2009. július 8. 10:02

Magyarországon 2007-ben napi húsz, összesen 7 585 gépjárművet loptak el. Bár ez a szám 2008-ban valamelyest mérséklődött, még mindig jelentős. Az autólopások mindössze 10 %-a felderített bűncselekmény, ami nem jelenti azt, hogy a tulajdonos vissza is kapta a járművét.

Nem sokkal jobb a helyzet a totálkárral sem. Magyarországon évente 21 000 személyi sérüléssel járó baleset történik, melyek jelentős részében az autó is totálkáros, vagy "csak" gazdasági totálkáros lesz, tehát gazdaságosan nem javítható.

Jelentős a pénzügyi űr, ami a biztosítók által a totálkáros, illetve ellopott autók után fizetett összeg és az új autó beszerzése között tátong.

"Tízmilliárdos körüli az a veszteség, amit a különbségből adódóan szenvednek el a hazai gépjármű-tulajdonosok" - nyilatkozta a QBE Insurance (Europe) Limited hazai fióktelepének vezérigazgatója. Dénes Attila elmondta: "Egy újonnan, 5 millió forintért vásárolt autó aktuális forgalmi értéke a harmadik év végén már a 3 milliót sem éri el, így egy hasonló árfekvésű jármű vásárlása esetén közel 2 milliót kell a károsultnak saját zsebből fizetnie."

Erre a gondra már megoldást kínál az EuroGAP vételárbiztosítás, amelyet a magyar piacra nemrég vezettek be a biztosítók. Szlovákiában és Csehországban a már korábban bevezetésre került vételárbiztosítás egyre népszerűbb, az értékesített EuroGAP biztosítások száma megközelíti a 25 ezret.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

"A meglévő casco-hoz kiegészítő biztosításként, használt és új autókra egyaránt megköthető konstrukcióra Magyarországon is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik" - számolt be a QBE vezetője.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 3. 09:47
A Magyar Stroke Társaság konferenciáján is bemutatták a 2021. évi Vodafone Digitális Díj, Digitális...
Bankmonitor  |  2022. október 3. 06:45
Megjelent az energiaintenzív tevékenységet folytató feldolgozóipari termel vállalkozások pályázati k...
Holdblog  |  2022. október 3. 06:35
Másnak nem furcsa ez a közismert szlogen? Idnként elbukkan és sose tudom, mit jelent. Ha azt mondom,...
Kasza Elliott-tal  |  2022. szeptember 30. 22:01
Adtam és vettem is, és osztalékemelések is voltak, de alapveten most pénzt gyjtök a késbbi vásárláso...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?