18 °C Budapest

Vételárbiztosítás a pénzügyi űr betöltésére

2009. július 8. 10:02

Magyarországon 2007-ben napi húsz, összesen 7 585 gépjárművet loptak el. Bár ez a szám 2008-ban valamelyest mérséklődött, még mindig jelentős. Az autólopások mindössze 10 %-a felderített bűncselekmény, ami nem jelenti azt, hogy a tulajdonos vissza is kapta a járművét.

Nem sokkal jobb a helyzet a totálkárral sem. Magyarországon évente 21 000 személyi sérüléssel járó baleset történik, melyek jelentős részében az autó is totálkáros, vagy "csak" gazdasági totálkáros lesz, tehát gazdaságosan nem javítható.

Jelentős a pénzügyi űr, ami a biztosítók által a totálkáros, illetve ellopott autók után fizetett összeg és az új autó beszerzése között tátong.

"Tízmilliárdos körüli az a veszteség, amit a különbségből adódóan szenvednek el a hazai gépjármű-tulajdonosok" - nyilatkozta a QBE Insurance (Europe) Limited hazai fióktelepének vezérigazgatója. Dénes Attila elmondta: "Egy újonnan, 5 millió forintért vásárolt autó aktuális forgalmi értéke a harmadik év végén már a 3 milliót sem éri el, így egy hasonló árfekvésű jármű vásárlása esetén közel 2 milliót kell a károsultnak saját zsebből fizetnie."

Erre a gondra már megoldást kínál az EuroGAP vételárbiztosítás, amelyet a magyar piacra nemrég vezettek be a biztosítók. Szlovákiában és Csehországban a már korábban bevezetésre került vételárbiztosítás egyre népszerűbb, az értékesített EuroGAP biztosítások száma megközelíti a 25 ezret.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"A meglévő casco-hoz kiegészítő biztosításként, használt és új autókra egyaránt megköthető konstrukcióra Magyarországon is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik" - számolt be a QBE vezetője.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?