24 °C Budapest

A barátaid ajánlottak, mostmár hiába menekülsz!

Pénzcentrum
2007. február 8. 08:00

Szinte nincs már olyan ember hazánkban aki még ne találkozott volna biztosítási ügynökkel. A biztosítók jelentéseiből és az összesített adatokból kiderül a legtöbb esetben nem is volt hiábavaló a megkeresés. De mi alapján és milyen termékeket választunk?

Nyugat-Európában az élet és nem-élet biztosítások megoszlása a teljes portfolión belül 60-40 százalék. Nálunk a helyzet épp fordított, illetve a tendenciák a kiegyenlítődés irányába mutatnak. Tehát bőven van még tere az életbiztosítások növekedésének. A bővülésnek nem szab gátat a termékkínálat sem, ugyanis különböző konstrukciókból találunk bőven alternatívát a hazai piacon.

Mi alapján választunk?

Egyes tanulmányok szerint, a leendő ügyfeleket egyre nagyobb mértékben befolyásolja biztosító választáskor a barátok és ismerősök véleménye. Tehát hellyel-közzel erre vezethető vissza, hogy szinte minden közvetítő ajánlások alapján dolgozik. Míg 2005-ben az ügyfelek 44 százaléka érezte úgy, hogy ajánlás útján választana biztosítót, addig 2006-ban ez az arány már 55 százalék volt.

A következő leggyakoribb szempont a választáskor, hogy ki mennyire ismeri a szolgáltatót. A potenciális ügyfelek 45 százaléka annál a biztosítónál vásárol új terméket, amelyet ismer vagy amelynek már ügyfele.

Egy kis érdekesség:
A GfK tanulmánya szerint a nyugat-dunántúli régióban a legmagasabb a biztosítással rendelkezők aránya, mintegy 92,2 százalék. Ezt követi Észak-Magyarország 85,6 százalékos, valamint Közép-Dunántúl 84,4 százalékos lefedettséggel.

Mit választunk?

A személybiztosítások közül az elérésre szóló életbiztosítások a legkedveltebbek. Ilyen típusú konstrukciót szinte minden tizedik biztosítással rendelkező ügyfél köt. A vegyes életbiztosítással rendelkezők aránya 8 százalékos, ez emelkedő tendenciát mutat. Ebből kifolyólag a tisztán elérési konstrukciók aránya a teljes portfolión belül csökkenő tendenciát mutat. Az életbiztosítások körében egyre nagyobb súllyal esik latba a megtakarítási céllal történő konstrukció-választás.

A biztosítási konstrukciók között már évek óta vezetnek az egyszeri díjas termékek. Ez tavaly részben betudható volt a kamatadó "jótékony" hatásának is. Bár a folyamatos és az egyszeri díjas konstrukciók közötti olló fokozatosan zárul, azért még az elmúlt évek kiemelkedő növekedését ezen termékeknek köszönhette a szektor.

A terméktípusok közül a unit-linked termékek azok, amelyek az elmúlt években jelentősen visszaszorították a vegyes életbiztosításokat. A jövőben pedig az index-linked termékek és a járadéktípusú biztosítások kerülnek leginkább előtérbe.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az elérési biztosítások felfutását, az alacsony díjtételek mellett, a hitelezési "boom" is felerősítette. Ugyanis az effajta biztosításokat előszeretettel kötik hitelkonstrukciók mellé.

Azonban a jövőben egyre inkább a megtakarítás kerül előtérbe, mind a hazai lakosság mind pedig a piaci szereplők vonatkozásában. A fókuszváltás pedig egyúttal eredményezheti a más típusú konstrukciók térnyerését.

Összességében, tehát a közvetítők továbbra is dörzsölhetik a markukat. Ugyanis az élet és nem-élet szektor teljes portfolión belüli részarányának változása, illetve a megtakarítási (leginkább nyugdíjcélú) szokások változása, továbbra is megfelelő terepet biztosít a piac növekedésének, ezáltal az új ügyfelek "becserkészésének" is.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 07:01
Archívumunkból (2018) Spin-off A vállalati tranzakciók különös világot képviselnek. A tanácsadók és...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24