21 °C Budapest
The flag of Norway is red with an indigo blue Scandinavian cross lined with white that extends to the edges of the flag. It was adopted on July 13, 1821.

Döntött a minisztérium: szigorú korlátozást vezetnek be, végleg kitiltják az oroszokat az országból

2024. május 23. 15:44

Norvégia, válaszul Oroszország Ukrajna elleni agressziójára tavaly óta jelentősen korlátozza az orosz turisták beutazását, de most újabb szintre lép ez a folyamat. A döntést Oroszország diszkriminatívnak nevezte, és válaszlépéseket helyezett kilátásba - számolt be a Reuters.

A norvég igazságügyi minisztérium bejelentette, hogy május 29-től jelentősen korlátozzák az orosz turisták beutazását az ukrajnai háború miatt. Ez a lépés már az orosz állampolgárok szinte mindenfajta beutazását megakadályozza Norvégiába.

Az intézkedést Oroszország diszkriminatívnak nevezte, és válaszlépéseket helyezett kilátásba. Norvégia, amely NATO-tag és Oroszországgal közös határral is rendelkezik, először 2022-ben vezetett be korlátozásokat az orosz turistavízumokra, válaszul Oroszország Ukrajna elleni inváziójára.

Emilie Enger Mehl szerint a döntés összhangban van azzal a norvég politikával, amely kiáll a szövetségesek mellett és elítéli Oroszország agresszióját Ukrajna ellen. A korlátozás alól kivételt képeznek azok az orosz állampolgárok, akik közeli családtagjaikat látogatják meg Norvégiában.

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov kijelentette, hogy az ilyen típusú intézkedések nem maradhatnak válasz nélkül. Marija Zaharova, orosz külügyi szóvivő hozzátette, hogy bár nem tervezik a norvég állampolgárok beutazásának tiltását, válaszintézkedéseket fognak hozni. Ezek az események pedig tovább mélyítik Norvégia és Oroszország között már így is feszült kapcsolatot, ami jelentős diplomáciai következményekkel járhat mindkét ország számára.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem