24 °C Budapest
The flag of Norway is red with an indigo blue Scandinavian cross lined with white that extends to the edges of the flag. It was adopted on July 13, 1821.

Döntött a minisztérium: szigorú korlátozást vezetnek be, végleg kitiltják az oroszokat az országból

2024. május 23. 15:44

Norvégia, válaszul Oroszország Ukrajna elleni agressziójára tavaly óta jelentősen korlátozza az orosz turisták beutazását, de most újabb szintre lép ez a folyamat. A döntést Oroszország diszkriminatívnak nevezte, és válaszlépéseket helyezett kilátásba - számolt be a Reuters.

A norvég igazságügyi minisztérium bejelentette, hogy május 29-től jelentősen korlátozzák az orosz turisták beutazását az ukrajnai háború miatt. Ez a lépés már az orosz állampolgárok szinte mindenfajta beutazását megakadályozza Norvégiába.

Az intézkedést Oroszország diszkriminatívnak nevezte, és válaszlépéseket helyezett kilátásba. Norvégia, amely NATO-tag és Oroszországgal közös határral is rendelkezik, először 2022-ben vezetett be korlátozásokat az orosz turistavízumokra, válaszul Oroszország Ukrajna elleni inváziójára.

Emilie Enger Mehl szerint a döntés összhangban van azzal a norvég politikával, amely kiáll a szövetségesek mellett és elítéli Oroszország agresszióját Ukrajna ellen. A korlátozás alól kivételt képeznek azok az orosz állampolgárok, akik közeli családtagjaikat látogatják meg Norvégiában.

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov kijelentette, hogy az ilyen típusú intézkedések nem maradhatnak válasz nélkül. Marija Zaharova, orosz külügyi szóvivő hozzátette, hogy bár nem tervezik a norvég állampolgárok beutazásának tiltását, válaszintézkedéseket fognak hozni. Ezek az események pedig tovább mélyítik Norvégia és Oroszország között már így is feszült kapcsolatot, ami jelentős diplomáciai következményekkel járhat mindkét ország számára.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm