2020. augusztus 6. csütörtök Berta, Bettina

Most tényleg sokat bukhatsz a hitelkártyáddal, ha nem figyelsz

  • Pénzcentrum.hu
  • 2013. november 27. szerda 05:33

Nem csak a karácsonyi vásárlásnál érdemes figyelni arra, hogy a bankok több ezer forinttal is büntethetik, ha valaki túllépi hitelkártyája hitelkeretét.


A karácsony jellemzően a nagy értékű fogyasztási cikkek vásárlásának időszaka. Sok családi ilyenkor ruház be több százezer forint értékű műszaki cikkre, jellemzően televízióra, házimozira, laptopra, konyhai gépekre.

Sokan ilyenkor a kényelmesebb utat választják, és hitelkártyával fizetik ki az ajándékot, ezzel a következő hónapokra tolva a konkrét kifizetést. Nem csak nekik fontos figyelni arra, hogy komoly ezreseket bukhatnak, ha túllépik kártyájuk hitelkeretét, hiszen ezt a bankok - ha nincs a keret megfelelően "szélesre" állítva - akár több ezer forinttal is "büntethetik. Összeszedtük, a legnépszerűbb kártyák esetén ez mennyit is jelent:

Sokan, főleg a most következő karácsonyi időszakban szorítkoznak a hitelkártyájukra. De azzal sokan nincsenek is tisztában, hogy a hitelkeretüket túlléphetik. Sőt, ha ez megtörténik, akkor díjat számol fel a bank. A hitelkeretünket általában a jövedelmünkhöz viszonyítva határozzák meg a bankok, de sok esetben alapból alacsony értéket kérnek az ügyfelek, hogy saját költekezésüknek is határt szabjanak.

A limit azonban bizonyos mértékig átléphető. A bankok ilyen esetben figyelmeztető sms-t küldhetnek, de sok esetben ez már késő. Súlyos ezresekkel kell már ilyenkor többet visszafizetni a hó végén. Figyeljünk tehát a hitelkeretünkre a karácsonyi vásárlás megtervezésekor.

A fentiekkel csak a hitelkártya valós költségeire akarjuk felhívni az olvasóink figyelmét. Valójában a hitelkártyák hasznos társai lehetnek a hétköznapjainknak. Egy fix éves díjért cserébe minden költésünk után több százalékos jóváírást kaphatunk, miközben saját pénzünk egy bankszámlán kamatozik. A bank pénzét pedig általában 45 napig ingyen használhatjuk. Azonban csak akkor lehet nyerni ezzzel a termékeken, ha minden díjjal tisztában vagyunk.

Ha a legjobb hitelkártyát pedig itt a Pénzcentrum.hu-n is megkeresheted. Az összehasonlítónk segítségével az éves díj vagy a kedvezmények alapján is számolhatsz.

Hogyan kereshetsz te is a hitelkártyával? Itt a válasz!

 


JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.