28 °C Budapest
Pécs, 2024. május 7.Számológép és függvénytáblázat a matematika írásbeli érettségi vizsgán a pécsi Leõwey Klára Gimnáziumban 2024. május 7-én.MTI/Ruprech Judit

Hibás matekérettségi: megszólalt az Oktatási Hivatal, minden egy irányba mutat, tisztul a kép

2024. május 7. 20:02

Az Oktatási Hivatal szerint álhír, hogy elírás történt a keddi matekérettségin. A hivatalos feladatlapot szerda reggel hozzák majd nyilvánosságra.

A Pénzcentrum is beszámolt róla, hogy az interneten keringő fotók szerint elírás történt a keddi matekérettségi egyik feladatában.

A lefényképezett feladatlap tanúsága szerint az elírt feladat így szólt:

A cukrászdában szerdánként akciós áron kínálják az islert, a zserbót és a krémest. Az egyik szerda délelőtt az asztaloknál ülő vendégek összesen 20 rendelést adtak le. Volt 1 olyan rendelés, amelyben mindhárom sütemény szerepelt, és 2 olyan, amelyikben egyik sem. A rendelések között 5 olyan volt, amelyben zserbó és krémes is szerepelt, 3 olyan, amelyben zserbó és isler is, és 6 olyan, amelyben isler és krémes is. 9 olyan krémes volt, amelyben szerepelt zserbó. Tudjuk, hogy ugyanannyi rendelésben szerepelt krémes, mint amennyiben isler. Hány olyan rendelés volt szerda délelőtt, amelyben a három sütemény közül csak a krémes szerepelt?

- az utolsó előtti mondatban nem a krémes szónak, hanem a rendelésnek kellett volna szerepelnie. Most az Oktatási Hivatla közleményt adott ki az ügyben, amelyet változtatás nélkül, alább közlünk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"Az érettségizőket és a közvéleményt félrevezetve egyes sajtóorgánumok tényként közölték azt az álhírt, amely szerint a 2024. május 7-én a vizsgázóknak kiosztott középszintű matematika II. feladatlap 17. feladatában értelemzavaró hiba szerepelt. Az Oktatási Hivatal azonnal ellenőrizte a vizsgahelyszínek részére kiküldött feladatlapot, és megállapította, hogy a feladatlap az említett hibát nem tartalmazza. Az Oktatási Hivatalhoz nem is érkezett ezzel kapcsolatos panasz, bejelentés. A matematika feladatlapok - a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően - 2024. május 8-án 9 órakor lesznek nyilvánosan elérhetők a javítókulcsokkal együtt az Oktatási Hivatal honlapján."

Címlapkép: Ruprech Judit, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem