23 °C Budapest
Little village at Lake Balaton,Hungary,Nikon D5000

Ne a mobilneted pazarold, ha nincs bekötve a kábeles: egy ilyen routerrel már semmi sem akadály

2024. május 7. 20:31

A mobiltelefon ma már szinte mindenki zsebében ott lapul, de a mobilozást lehetővé tévő technológia új értelmet ad az eddig vezetékkel elért otthoni internetezésnek is. Még nem szoktunk hozzá teljesen, de érdemes: nemcsak kábelen lehet otthon netezni, hanem mobilinterneten is, méghozzá úgy, hogy teljes értékű otthoni internetszolgáltatáshoz jutunk. Ez nemcsak azokon a helyeken jelent alternatívát, ahol a vezetékes internet nem elérhető, hanem önmagában is jár előnyökkel, főleg, ha 5G-mobilhálózatról van szó.

Ha vezetékes net nem áll rendelkezésre, jobb megoldás lehet a mobilnet-alapú, korlátlan adatforgalmat és magas letöltési sebességet nyújtó otthoni net-előfizetés egy 5G-képes routerrel, mintha a telefonunkról osztanánk tovább a netet otthoni eszközeinkre. Egyrészt nem merül le gyorsan a telefonunk akkumulátora, ha a család a hotspoton lóg, másrészt a jelenleg elérhető WiFi 6-képes routerrel nagyobb letöltési sebesség érhető el, és egyszerre több eszköz tud gond nélkül, stabilan kapcsolódni a hálózathoz. A WiFi 6 ott is jól teljesít, ahol sokan egyszerre használják a mobilhálózatot, például többszintes épületekben vagy lakónegyedekben. A korábbi WiFi-technológiákhoz képest alacsonyabb a válaszidő is, így kényelmesen használhatunk interaktív alkalmazásokat, és jó minőségben tudunk nézni online videós tartalmakat.

A Yettel otthoni internetes csomagjához, az OtthonNethez elérhető routerek képesek 5G-n kapcsolódni az internethez, a lakásban pedig nagyteljesítményű WiFi 6-hálózatot biztosítanak - közölte a szolgáltató. Ezek az 5G-képes routerek 4G-hálózat esetében is jobb minőségű netezési élményt biztosítanak, mint egy 4G-képes eszköz.

A Yettel hálózatán folyamatosan bővül az 5G-technológia elérhetősége, ami akár tízszer olyan gyors, és akár tízezerszer annyi eszközt tud kiszolgálni egyidőben nagyon alacsony válaszidővel, mint a korábbi 4G-technológia. Ezen belül is speciális az úgynevezett „standalone”, azaz önálló 5G technológia, amit Magyarországon elsőként tett elérhetővé a Yettel nyilvánosan elérhető ajánlatban, és ami jelenleg az OtthonNetet, valamint a szolgáltatás irodai megfelelőjét, az IrodaNetet használó ügyfelek számára érhető el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem