2020. július 4. szombat Ulrik

Közeleg a digitális átállás újabb üteme

  • MTI
  • 2013. szeptember 18. szerda 17:23

A digitális földfelszíni televíziós adások vételére történő átállás miatt összesen huszonöt átjátszóadót helyezett illetve helyez üzembe az Antenna Hungária, ebből tizenkettőt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol október 31-ig befejeződik az átállás, ettől az időponttól Magyarország egész területén megszűnik az analóg földfelszíni sugárzás - mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs vezetője Miskolcon, sajtótájékoztatón szerdán.


Zsuppán Attila arról szólt, hogy a digitális átállás második üteme október 31-én zárul, addig Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar megyében, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye északi részén, Békés megye egy kimaradó kis részén, Baranyában, Bács-Kiskun és Tolna megyében, valamint Zala és Somogy megye legdélebbre eső részein is megszűnik az analóg tévéadások földfelszíni sugárzása.

Elmondta, Borsod-Abaúj-Zemplén domborzati viszonyai miatt tizenkét átjátszó adó segíti a megfelelő digitális földfelszíni sugárzást.

A háztartások 83 százalékát (ahol kábelen, műholdon, interneten vették az adásokat) nem érinti a digitális átállás, csak azokat, amelyek hagyományos szoba-, illetve tetőantennával fogták ingyenesen az M1, az RTL Klub és a TV2 műsorait.

Mint mondta: az a cél, hogy senki ne maradjon tévéadás nélkül, azért aki önerőből nem tudja kifizetni az átállás költségét, annak segítenek.

Karl Károly, az NMHH főosztályvezetője közölte, az október 31-i technológiai váltás után még 30 napig, november 30-ig igényelhető a támogatás a hatóságtól, ennek keretében beszerzik, beszerelik és átadják a digitális vételi rendszert a jogosultaknak.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk