11 °C Budapest
Banska Bystrica, Slovakia - May, 1 , 2022 : Pepco shop Sign. Brand logo. European chain of discount shops. closed plaza store

Országos kivonulásról döntött a Pepco: ennyi volt, minden üzlet bezár

2024. február 20. 16:57

A Pepco Group bejelentette az osztrák piacról való kivonulását, mivel nem látja biztosítottnak a várt hozamok elérését Ausztriában, ami hozzájárul a csoport 2024-es cash flow-jának és jövedelmezőségének javulásához, miközben további piaci terjeszkedésre összpontosít - jelentette a Reuters.

A Pepco Group bejelentette az osztrák piacról való kivonulását. A döntés oka, hogy a cég nem látja biztosítottnak a megfelelő megtérülést Ausztriában. Ezt a lépést a vállalat egy szabályozói beadványban tette közzé hétfő este.

A Pepco, amely a Poundland és Dealz márkák tulajdonosa is, 2021 szeptemberében nyitotta meg első üzleteit Ausztriában. Jelenleg 73 boltot működtet az országban, miközben globális szinten 4832 üzlettel rendelkezik.

A vállalat korábban, októberben jelezte, hogy lassítja az országban új üzletek nyitásának ütemét, hogy inkább a nyereségesség helyreállítására koncentráljon. Ennek ellenére tervei szerint a 2023/24-es időszakban további legalább 400 új üzletet kíván megnyitni.

A Pepco hangsúlyozta, hogy az osztrák piacról való távozás javítani fogja a csoport 2024-re vonatkozó cash flow-ját és alapjövedelmezőségét. Ezáltal lehetőséget kapnak arra, hogy más piacokra összpontosítsanak, ahol magasabb hozamok elérhetők.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A vállalat kiemelte, hogy ez a döntés nem érinti Nyugat-Európában folytatott növekedési stratégiáját és nem befolyásolja más piacokon végzett tevékenységét. A Pepco továbbra is "óvatosan optimista" 2024-re nézve, annak ellenére, hogy elismerik: a kereskedelmi feltételek Európa nagy részén továbbra is kihívást jelentenek.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm