23 °C Budapest
Background of scattered uncooked Italian maccheroni pasta shells

Ezért lett annyira őrült drága a tészta a magyar boltokban: sokkoló, ami a vásárlókat fogadja

2023. január 24. 09:45

Miközben Magyarországon az egy kilós Barilla tészta több mint 2000 forint, addig Olaszországban és Franciaországban 600-800 forintba kerül – írja a Telex. Az itthoni drágaság okai szerteágazók, a szereplők pedig leginkább hallgatnak, így nehéz fényt deríteni az igazságra.

Miközben a hazai Spar vagy az Achan webshopjában a Barilla olasz tésztamárka 1 kg-os penne rigate durum tésztája 2 149 forintba kerül, addig Olaszországban átváltva kb. 670, Franciaországban 830 forintért szerezhető be. A lap azt írja, hogy ezt a több mint két-háromszoros árkülönbséget nehéz megindokolni. De a cikk szerint az lehet az egyik elfogadható gondolat, miszerint a Magyarországon teljesen máshova van pozicionálva a Barilla márka, mint egyes nyugati országokban. Jó pár gazdagabb országban a Barilla szinte belépőáras terméknek számít, nálunk viszont inkább prémium terméknek tartják.

Éppen ezért itthon sokkal magasabb árat is elkérhet érte a forgalmazó, de az üzletek is könnyen hozzádrágíthatják az amúgy is rendkívüli mértékben dráguló magyar tésztákhoz. A lapnak a hazai állapotokról, leginkább a tojásos tésztákról a Soós Tészta Kft. nyilatkozott. Ők elmondták, cégük 40 éve működik, ez idő alatt szerintük eddig még soha nem volt példa arra, hogy minden költségelem egyszerre növekedjen, ráadásul ilyen mértékben. Szerintük viszont ők a saját termékeiket nem drágították annyival, amennyivel az üzletek drágábban adjak, a fogyasztói árra ugyanis ilyen értelembe nekik nincs ráhatásuk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem