Selective focus shooting on hand of Businessman giving pen to Partnership to sign contract agreement in document

Univerzális jegyzőkönyv minta: Átadás átvételi jegyzőkönyv minta, érintésvédelmi jegyzőkönyv minta 2021

2021. július 11. 19:00

A jegyzőkönyvkészítés egy teljesen általános, hétköznapi szokás olyan fontosabb események kapcsán, amikor valamilyen dolog, történés adatait a jelenlévők aláírásával hitelesítve szeretnénk megőrizni a későbbi évekre is. Fontos, hogy ismerjük, melyek a leggyakoribb jegyzőkönyv minta lehetőségek és milyen jegyzőkönyv minta melyik eseményhez használható.

Cikkünkben leírjuk, milyen esetre milyen jegyzőkönyv minta használata az ajánlott: tudd meg, mit kell, hogy tartalmazzon egy birtokbaadási jegyzőkönyv minta 2021, egy kulcs átadás-átvételi jegyzőkönyv minta (ingatlan átadás átvételi jegyzőkönyv minta) vagy egy érintésvédelmi jegyzőkönyv minta 2021 évében! Milyen egy munkahelyi jegyzőkönyv minta, milyen adatok szoktak rajta szerepelni?

Mi a jegyzőkönyv jelentése?

A jegyzőkönyv nem más, mint feljegyzés egy fontos eseménnyel, dologgal kapcsolatban, amelyet a jelenlévők és bizonyos esetekben tanúk hitelesítenek, hogy az információ fennmaradhasson a következő évek folyamán is, illetve lehessen rá hivatkozni kérdéses esetekben. Több féle jegyzőkönyv minta kerül megkülönböztetésre az alapján, hogy mi a jegyzőkönyv rendeltetése, milyen események, adatok feljegyzésére használják azt (például egy műszaki jegyzőkönyv minta vagy egy birtokbaadási jegyzőkönyv minta).

A jegyzőkönyv minta típusai

Vázlatos jegyzőkönyv minta

Vázlatos jegyzőkönyv készül például egy bírósági tárgyaláson megtárgyaltakról, de a rendőrök is készíthetnek ilyen feljegyzéseket egy helyszínelés során, hogy a nyomok a későbbiekben ne vesszenek feledésbe, könnyebb legyen bizonyos eseteket felidézni, miután lebontották a helyszínt (például egy közúti balesetet követően).

Hivatalos jegyzőkönyv minta

A hivatalos jegyzőkönyv minta (több ilyen is van) akkor kerül elő, amikor cégek, jogi személyek vagy magánszemélyek valamilyen fontos esemény kapcsán készítenek hivatalos feljegyzést – ezeknek rendszerint valamilyen jogi vonatkozása is van (például nyilatkozattétel arról, hogy egy árucikk sértetlen állapotban került átadásra).

Teljes feljegyzés

A jegyzőkönyv lehet tejes feljegyzés is, például egy beszéd teljes szóbeli átirata. Ilyenkor minden elhangzott kijelentés rögzítésre kerül – lehetőleg szó szerint -, leginkább kötetlen formában. Jellemző ez a jegyzőkönyv minta például politikai eseményeken.

Jegyzőkönyv minta a munkában

A jegyzőkönyv minta lehet egy munkafolyamattal kapcsolatos adatgyűjtemény, feljegyzések sorozata is. Tipikus példa az a jegyzőkönyv minta, amit egy gyárban készítenek különböző gyártási és mérési folyamatokról, egy ülésről vagy egy építkezésről.

Milyen egy munkahelyi jegyzőkönyv minta?

Attól függ, hogy mi a jegyzőkönyv minta rendeltetése. Minden munkahelyre egyedi feladatok, folyamatok jellemzőek, így minden munkahelynek megvan a saját munkahelyi jegyzőkönyv mintája, amellyel az alkalmazottak dolgozhatnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Átadás átvételi jegyzőkönyv minta 2021 (kulcs átadás-átvételi jegyzőkönyv minta)

Az átadás átvételi jegyzőkönyv a hivatalos jegyzőkönyvek egyik közismert és gyakori típusa; lényege, hogy egy bizonyos esemény – konkrétan egy vagyontárgy átadásának – körülményeit rögzítse a birtokbaadási jegyzőkönyvhöz hasonlóan. Egy átadás átvételi jegyzőkönyv minta elkészítése során a dokumentumban szerepel a tulajdonjogot cserélő dolog (például egy megvásárolt ingatlan esetében) állapota és a tény, hogy az átvevő fél minden körülményt ismer.

Műszaki átadás átvételi jegyzőkönyv minta

A műszaki átadás átvételi jegyzőkönyv a fentebb leírt jegyzőkönyv mintához hasonlóan néz ki és ugyanúgy is kezelendő, azzal az eltéréssel, hogy egy műszaki átadás átvételi jegyzőkönyv az átadott dolog műszaki paramétereit helyezi a jegyzőkönyv fókuszába. Készülhet ilyen átadás átvételi jegyzőkönyv például egy újépítésű lakás átadásakor, vagy egy új gyártósor telepítése során is, ugyanis, ha a későbbiekben bármilyen műszaki hiba lép fel, akkor bármelyik fél hivatkozhat a jegyzőkönyv tartalmára.

Mérési jegyzőkönyv minta

A mérési jegyzőkönyv minta akkor szükséges, amikor különféle dolgokkal (például egy gyártósoron legyártott darabokkal) kapcsolatos paramétereket kell rögzítenünk, az adatok pedig a későbbiekben használhatóak különféle statisztikák készítéséhez, teljesítményelemzéshez, hibaarányok megállapításához stb. Egy mérési jegyzőkönyv minta leggyakrabban tartalmazza a mért dolog nevét, sorszámát, a műszaki adatait (például méretek), illetve azt, hogy milyen eljárással és mikor készült az adott dolog.

Birtokbaadási jegyzőkönyv minta 2021

A birtokbaadási jegyzőkönyv minta lényege szintén valamilyen dolog tulajdonjogának megváltozása. A birtokbaadási jegyzőkönyv minta tartalmazza az adásvételi szerződés megkötésének tényét, a birtokbaadásra váró dolog adatait és aláírását, illetve a tanúkat, akik hivatalossá és hitelessé teszik az eseményt.

Érintésvédelmi jegyzőkönyv minta 2021

Egy másik jegyzőkönyv minta típus az érintésvédelmi jegyzőkönyv minta, aminek a lényege a munkavállalók védelme leginkább műszaki berendezések használata kapcsán. Az érintésvédelem azt jelenti, hogy egy berendezés egyes részei – habár üzemszerűen nem állnak feszültség alatt – meghibásodás esetén feszültség alá kerülhetnek, ez pedig balesetveszélyes. Az érintésvédelmi jegyzőkönyv minta lényege, hogy az ilyen eseteket elkerüljük.

Univerzális jegyzőkönyv minta 2021

  • A felek adatai (például egy eladó és egy vevő esetében): név, anyja neve, születés helye és ideje, SZIG, lakcím.
  • Tulajdonjog változás esetén: az adásvételi szerződés létrejöttének ténye és annak dátuma, mint az átadás átvételi jegyzőkönyv előzménye.
  • Az esemény ténye: például birtokbaadás, átadás-átvétel, érintésvédelem fennállása, elhangzott információk stb.
  • A dologgal kapcsolatos azonosítók, műszaki adatok: például ingatlan átadás esetében a mérőóra-állások rögzítése.
  • Egyéb kijelentések, jogi nyilatkozatok.
  • Keltezés (mikor, hol).
  • A felek, résztvevők aláírása.
  • A Tanúk adatai (név, lakcím) és aláírása.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm