34 °C Budapest
Cropped shot of young Asian woman with a shopping cart, shopping in the dairy section of a supermarket. She is reading the nutrition label on the package of a fresh organic cheese

Óriási a tej és trappista sajt dömping a magyar diszkontnál: erről biztos, hogy nem tudtál

2021. június 29. 16:02

Az Aldi tejkínálatának szinte teljes egésze és a széles, sokféle kiszerelésben elérhető trappista választékának 100%-a magyar termelőktől származó tejből készül, Magyarországon, magyar munkaerővel. 

A magyar konyha fontos alapanyagai a tejtermékek. A magyar beszállítóknak köszönhetően az ALDI széles hűtött szortimentjében minden olyan tejtermék elérhető, amely elengedhetetlen a magyar gasztronómia és a hazai fogyasztók számára - írja közleményében a cég.

A vállalat által kínált magyar trappista sajtokból jelenleg tízféle érhető el az ALDI áruházak hűtőpultjaiban. Ennek a szortimentnek részét képezi a tradicionális kör alakú, a felezett, félkör alakú, a tömb, a darabolt, a szeletelt és a reszelt trappista sajt, valamint a diszkont laktózmentes trappistát is kínál, amely felezett, félkör alakú és szeletelt formában kapható. 

A tejek között megtalálhatók a friss kancsós, az ESL és UHT tejek is. A három csoporton belül - 1 literes kiszerelésben kapható - 1,5%-os, 2,8%-os és 3,5%-os zsírtartalmú termékek közül választhatnak a vásárlók. Az UHT tejek között az Enjoy Free! mentes termékcsaládhoz tartozó laktózmentes tejek is elérhetők 1,5%-os és 2,8 %-os zsírtartalmú változatban, illetve ESL verzióban 3,5 %-os zsírtartalommal. A laktózmentes tejek termékfejlesztése folyamatos, mind az UHT-, mind az ESL-szegmensben.

Az ALDI-ban kapható tej és trappista sajt kínálatot két hazai gyártó, a székesfehérvári Alföldi Tej Kft. és a szekszárdi Tolnatej Zrt. gyártja. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A magyar tejtermékek töretlen népszerűségének és egyre növekvő forgalmának köszönhetően a tej és trappista választék folyamatosan bővül, természetesen a jövőben is csak magyar tejfeldolgozóktól származó termékekkel - írják.

Sajátmárkás termékek

A diszkont két sajátmárkás tejbrandet kínál üzleteiben, a Milfinát és a Kokárdást. A Milfina az ALDI DÉL vállalatcsoport saját tejmárkája és ma már több mint 150 tejtermékből álló kínálatot foglal magában: a hagyományos tej, tejföl, trappista sajt és rögös túró évek óta hazai alapanyagból, Magyarországon készül. Ebben a széles választékban a sajátmárkás laktózmentes tejtermékek Milfina - Enjoy Free co-branding márkák alatt találhatók meg. A Milfina termékcsaládban ezen kívül kávé- és habtejszín, többféle sajt, joghurt és desszert jellegű készítmény is megtalálható. 

A Kokárdás az Alföldi Tej Kft. saját márkája volt, amelyet kizárólag a diszkont számára fejlesztett ki 2015-ben. A termékek csomagolásán található piros-fehér-zöld kokárda jelzi, hogy csak magyar tejből, Magyarországon készült termékekről van szó, az árazást pedig úgy alakította az ALDI, hogy a lehető legkedvezőbb, belépő szintű legyen. A márka hamar közkedvelt lett a vásárlók körében, ezért a vállalat 2018 februárjában megvásárolta az Alföldi Tej Kft.-től a Kokárdás brandet, így hazai története során először szerzett tulajdonjogot egy magyar brandben - írja a vállalat. A Kokárdás márka kínálata ma már 40 ízben kapható 20 különböző termékből, a tej mellett többek közt joghurtból, vajból, tejfölből és túródesszertből választhatnak a vásárlók.  

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?